Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nekünk magyaroknak tényleg...

Nekünk magyaroknak tényleg nehéz nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 22. 18:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a nyelvtanulás egyénfüggő,és nem nemzetfüggő.Van akinek nagyon jó érzéke van hozzá(úgyis mondjuk,hogy jó nyelvérzéke van),és van akinek nagyon sok idő kell,hogy egyáltalán megértse amit mondanak más nyelven...Így mindenki maga tudja eldönteni,hogy melyik kategóriába tartozik.....
2009. márc. 22. 19:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyan szempontból nehéz, hogy a magyar nyelvtan nem hasonlít az általában tanult nyelvekéhez. Egy németnek könnyebb angolul tanulni, mert sok a hasonlóság, nekünk nulláról kell kezdeni.
2009. márc. 22. 19:31
 3/8 anonim válasza:
Én sok hasonlóságot találtam az angol-magyar között, azt nagyon könnyen és gyorsan megtanultam.
2009. márc. 22. 19:51
 4/8 anonim válasza:
58%

Embere válogatja! Van ismerősön, aki most fog érettségizni, és már 4 nyelven beszél. Én meg 9 éve nembírok normálisan megtanulni angolul.

De az sem mindeggy, hogy milyen nyelvet tanulsz. Az európai nyelvek nagy része germán és latin alapú (pontos névre nem emlékszem sajnos). A magyar az ugye finnugor eredetű, és teljesen más a mondatok, szavak, logikai sorrendek felépítése. Ahhoz hogy igazán jól megtanulj pl. angolul vagy németül a "gondolkodás" módjukat kell a magadévá tenned.

De ha pl. finnül akarsz megtanulni, ami ugye velünk rokon nyelv, sokkal könyebb dolgod lessz.

Ezenkívül ha már tudsz egy nyelvet, akkor már a következő sokkal könnyebben fog menni.

2009. márc. 22. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
ha viszont konkretan arra gondolsz, hogy a nemzetközi szinten miert vagyunk ugy elmaradva, amikor pl egysegesen egesz eu-ban csinalnak felmerest a 17 eveseknel... hat azert csak az oktatas a felelös... en Nemetorszagba kijöttem egy közepfoku nyelvvizsgaval, es szoszerint meg sem tudtam szolalni... de elragozni akarmit el tudtam volna :) otthon elsösorban nem a "hasznalhato" tudast szerezzük meg, es ezt mar sok mindenkinel tapasztaltam...
2009. márc. 23. 07:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Régi a kérdés, de azt leszeretném írni, hogy a magyaroknak nagyon jó nyelvérzékük van, mert a magyar a 3. legnehezebb nyelv a világon. Mondjuk tényleg nem mindegy, hogy mennyire tér el a mi nyelvünktől.
2009. júl. 14. 00:10
 7/8 anonim válasza:
Én szerintem az a helyzet hogy,magyar alapról azért nehéz idegen nyelvet tanulni mert nekünk minden helyzetre tárgyra
2019. dec. 1. 16:01
 8/8 anonim válasza:

A mi nyelvünk a magyar a világ legkifejezőbb nyelve minden helyzetre tárgyra van szavunk mondatunk ezért

Amikor egy másik nyelvet akarunk megtanulni ami egyszerűbb a minkhez képest az agyunk azt mondja tökéletes,ami van miért akarsz te venni egy trabantot és azzal járni amikor van egy blackbird vadászgéped persze mindezt az elmés tudattalanul teszi

És még az is hozzá tartozik hogy az elméd a magyar nyelv logikai felépítését akarja ráhúzni a másik tanulandó nyelvre ami persze teljesen más algoritmust követ

2019. dec. 1. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!