Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » BME középfokú angol nyelvvizsg...

BME középfokú angol nyelvvizsga! Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Mennyire nehéz?
2011. jún. 6. 18:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

bocs az offért, de ez engem is érdekelne.

te mikor mennél?

2011. jún. 6. 20:00
 2/17 anonim ***** válasza:
84%

sziasztok:D

én németen voltam felsön.. de sztem egykaptafa...

na also,

csak akk probáld meg ha már 80% körül tudsz forditani ( tanárod megmondja a 'frankót' ). mert lehet h neked nem hiba, meg nem kötnél bele... de a javitó tanároknak lehet h nem tetszik, vagy azt mondják h "érethetetlenül" fogalmazol..ill forditasz. használd ki az idöt és a szótárt (!) . szóbeli sztem tök korrekt.

sok sikert.

ha felkészültök csatlakoznék:$ nekem is kéne angolbol egy kis gyakorlás , bár még alap és közép közt állok...

2011. jún. 6. 21:03
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

Cambride!

Ha már pénzt és energiát fektetsz bele, akkor mindenképp egy nyelvű nyelvvizsgát csinálj, amit ismernek mindenhol a világon és elfogadnak.

Nem nehéz, csak egynyelvű!

2011. jún. 7. 10:41
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én augusztusban tervezném a nyelvvizsgát, és még mindig nem tudom, hogy melyik is lenne jó.

A legutolsónak egy kérdés! A Cambridge nyelvvizsga milyen?

2011. jún. 7. 15:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

FCE becenévre hallgat a középfoka!

Mindenholl elfogadják világszerte. Egyálltalán nem nehéz!

olvasási feladat: ez általában egyszerű (x-elgetős, beillesztgetős feladatok)

írásbeli rész: 1 levél + 1 fogalmazás

nyelvtani rész: ez nem teljesen a nyelvtanra megy rá, inkább arra, hogy hogy használod a nyelvtant és a meglévő szókincsedet együtt (gyakorlással, majdhogynem tökéletesen fel lehet erre a részre készülni)

szövegértés:néha nehezen érthető néha nem... szerencse kérdése (ez alatt azt értem, hogy a dialógusok ha az utcán játszódnak, vagy pályaudvaron... akkor nehéz hallani őket, de nem megérteni)+ 2x hallagthatod meg a szöveget

szóbeli rész: ha a topic-hoz nem tudsz hozzászolni, de angolul értelmesen kifejted ezt, akkor nem buktatnak meg (én szerencsétlenűl valami nyersanyag-ásványkincs-afrika hülyeséget húztam, de átengedtek, mert elmondtam nekik, hogy ehhez én tök hülye vagyok és elkezdtem beszélni Afrikáról amit csak tudtam)+ a jó öreg képleírás

2011. jún. 7. 16:46
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod! Ahogy leírtad,nem tűnik nehéznek. Sajnos az én bajom az, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyiket is válasszam(sokan sokfélét ajánlanak).

Te hogyan választottad ki?

2011. jún. 7. 17:12
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, én is augusztusban szeretnék menni, legkésőbb szeptemberben.

BME van augusztusban meg EuroExam és TELC, ha jól tudom. Euro is szimpatikus, TELCtől egy kicsit tartok, mert ott nagyon sok a szövegértési része és a listening anyagát is csak egyszer játszák le. Néztem még a társalKODÓt is, bár az elvileg annyira nem elismert, mivel a Kodolányi fősuli állítja össze és állítólag az sem örvend valami nagy hírnévnek..

Ez a Cambridge tényleg jó és én is rengeteg jót hallottam már róla, de eddig azt hittem, hogy nagyon nehéz.. Hát nem tudom, tényleg nehéz választani, a bőség zavara.. :D

2011. jún. 7. 17:53
 8/17 A kérdező kommentje:

Elsőnek: Igen, választék van az biztos.De hogy melyiket válasszam az már jó kérdés.

Én azt hallottam, hogy az EURO-nak nehéz a hallott szövegértése. A TELC sem túl könnyű,mert ott egy nap alatt van a szóbeli és írásbeli is.Persze ez szubjektív mindenkinek.Én is maximum szeptemberben már túl szeretnék rajta lenni. Te hogyan fogsz dönteni?

2011. jún. 7. 18:53
 9/17 A kérdező kommentje:
Várok még válaszokat!
2011. jún. 9. 19:43
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg, mihez kell. Magyarorszagon csak a magyar nyelvvizsgát fogadják el felvételihez, és illetmenypótlékhoz a munkahelyen. Könnyu a BME-s, kedvesek a BME-s tanárok, nagy arányban adják meg a nyelvvizsgát, én ott kozepfokuztam, 80%-ot kaptam, pedig alig van szokincsem, de tudom, mit neznek a nyelvivzsgan.:) Barkinek megtanitom 1-3 ora alatt, aki alapfokon tud.;)
2011. jún. 9. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!