BME középfokú angol nyelvvizsga! Tapasztalatok?
bocs az offért, de ez engem is érdekelne.
te mikor mennél?
sziasztok:D
én németen voltam felsön.. de sztem egykaptafa...
na also,
csak akk probáld meg ha már 80% körül tudsz forditani ( tanárod megmondja a 'frankót' ). mert lehet h neked nem hiba, meg nem kötnél bele... de a javitó tanároknak lehet h nem tetszik, vagy azt mondják h "érethetetlenül" fogalmazol..ill forditasz. használd ki az idöt és a szótárt (!) . szóbeli sztem tök korrekt.
sok sikert.
ha felkészültök csatlakoznék:$ nekem is kéne angolbol egy kis gyakorlás , bár még alap és közép közt állok...
Cambride!
Ha már pénzt és energiát fektetsz bele, akkor mindenképp egy nyelvű nyelvvizsgát csinálj, amit ismernek mindenhol a világon és elfogadnak.
Nem nehéz, csak egynyelvű!
Köszönöm a válaszokat! Én augusztusban tervezném a nyelvvizsgát, és még mindig nem tudom, hogy melyik is lenne jó.
A legutolsónak egy kérdés! A Cambridge nyelvvizsga milyen?
FCE becenévre hallgat a középfoka!
Mindenholl elfogadják világszerte. Egyálltalán nem nehéz!
olvasási feladat: ez általában egyszerű (x-elgetős, beillesztgetős feladatok)
írásbeli rész: 1 levél + 1 fogalmazás
nyelvtani rész: ez nem teljesen a nyelvtanra megy rá, inkább arra, hogy hogy használod a nyelvtant és a meglévő szókincsedet együtt (gyakorlással, majdhogynem tökéletesen fel lehet erre a részre készülni)
szövegértés:néha nehezen érthető néha nem... szerencse kérdése (ez alatt azt értem, hogy a dialógusok ha az utcán játszódnak, vagy pályaudvaron... akkor nehéz hallani őket, de nem megérteni)+ 2x hallagthatod meg a szöveget
szóbeli rész: ha a topic-hoz nem tudsz hozzászolni, de angolul értelmesen kifejted ezt, akkor nem buktatnak meg (én szerencsétlenűl valami nyersanyag-ásványkincs-afrika hülyeséget húztam, de átengedtek, mert elmondtam nekik, hogy ehhez én tök hülye vagyok és elkezdtem beszélni Afrikáról amit csak tudtam)+ a jó öreg képleírás
Köszönöm szépen a válaszod! Ahogy leírtad,nem tűnik nehéznek. Sajnos az én bajom az, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyiket is válasszam(sokan sokfélét ajánlanak).
Te hogyan választottad ki?
Első vagyok, én is augusztusban szeretnék menni, legkésőbb szeptemberben.
BME van augusztusban meg EuroExam és TELC, ha jól tudom. Euro is szimpatikus, TELCtől egy kicsit tartok, mert ott nagyon sok a szövegértési része és a listening anyagát is csak egyszer játszák le. Néztem még a társalKODÓt is, bár az elvileg annyira nem elismert, mivel a Kodolányi fősuli állítja össze és állítólag az sem örvend valami nagy hírnévnek..
Ez a Cambridge tényleg jó és én is rengeteg jót hallottam már róla, de eddig azt hittem, hogy nagyon nehéz.. Hát nem tudom, tényleg nehéz választani, a bőség zavara.. :D
Elsőnek: Igen, választék van az biztos.De hogy melyiket válasszam az már jó kérdés.
Én azt hallottam, hogy az EURO-nak nehéz a hallott szövegértése. A TELC sem túl könnyű,mert ott egy nap alatt van a szóbeli és írásbeli is.Persze ez szubjektív mindenkinek.Én is maximum szeptemberben már túl szeretnék rajta lenni. Te hogyan fogsz dönteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!