Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a 'CAE' nyelvvi...

Mennyire nehéz a 'CAE' nyelvvizsga? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 09:48
 1/7 A kérdező kommentje:
ja és ez mennyibe kerül?
2011. júl. 30. 09:53
 2/7 A kérdező kommentje:

ja látom

CAE

alapár:

42,000 Ft

késedelmi díjjal:

49,000 Ft

2011. júl. 30. 09:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Komoly vizsga, elég nehéz, de alapos felkészüléssel meg lehet csinálni (mint mindegyik vizsgát!) Jó hírű vizsga, jól mutat egy önéletrajzban, és valós tudást takar. Nagyon sok feladattípus van benne, és szerintem tanár segítségével lehet jól felkészülni rá
2011. júl. 30. 10:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Az Oktatási Minisztérium előírása értelmében a nyelvvizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó minden készségéből egyenként minimum 40%-ot, a teljes vizsgán (minden készséget összevetve) minimum 60%-ot teljesít.

ezt úgy értik,hogy az öt részre mind minimum 40% ,vagy feladatonként? gondolom részenként,de azért megkérdezem.

2011. júl. 30. 10:56
 5/7 anonim ***** válasza:

A nyelvvizsgákon pontozzák illetve százalékban meghatározzák egy egy részben nyújtott teljesítményt.

Pl: hallás utáni szövegértés /labor/ 47% szóbeli 56% nyelvhelyesség 71% stb stb

ha pl a hallás utáni szövegértésed 39%-os, akkor a többit hiába teljesíted 100%-ra nincs meg a vizsgád

de magának a teljes vizsga /mindennel együtt/ követelményeinek is meg kell felelned minimum 60%-ban.

Sok sikert hozzá.

Én is azt javaslom, hogy keress tanárt, mert ha sajna ez tényleg nem a legkönnyebb vizsga és a nyelvi teszt sztm még a legkönnyebb része.

2011. júl. 30. 11:52
 6/7 A kérdező kommentje:

ja igen,én is úgy értettem,hogy

reading minimum 40%

speaking minimum 40%

és így a többi rész.

köszönöm,jövőre tervezem:)

2011. júl. 30. 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Öt részből(paperből) áll a vizsga: Reading(1h15m), Writing(1h30m), Use of English(1h), Listening(apr. 40m), Speaking(15m).

"The overall CAE grade is based on the total score gained in all five papers. Each paper is weighted to 40 marks. Therefore, the five CAE papers total 200 marks, after weighting. It is not necessary to achieve a satisfactory level in all five papers in order to pass the examination."

Jegyet is kapsz rá, az A, B és C átmegy, a D és E nem.

Grade A = 80–100 marks

Grade B = 75–79 marks

Grade C = 60–74 marks

Grade D = 55–59 marks

Grade E = 54 marks or below.

Én sem voltam még ilyenen, csak olvastam róla.

2011. júl. 30. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!