Mennyi idő alatt lehet egy idegen nyelvet 0-ról vagy minimális tudásról megtanulni középfokig?
Ez sok mindentől függ. Melyik ez a nyelv (mert az olasz pl. nagyon könnyű, a kínai meg nagyon nehéz), milyen a nyelvérzéked (van, akinek bármilyen nyelv egy kínszenvedés, és van, akinek szivacs az agya és szívja be a dolgokat), mennyi időt szánsz rá, egyedül tanulod vagy tanárral, előzetes nyelvtudás...
Nekem egy könnyű nyelvet (olasz) nulláról középfokú nyelvvizsgáig megtanulni 9 hónapba telt, de elég intenzíven és komolyan foglalkoztam vele és a nyelvérzékem is jó.
Utána kimentem nyárra francia nyelvterületre dolgozni, és kb. 2 hónap alatt rámragadt a nyelv, mert az olasz után, anyanyelvi környezetben gyerekjáték volt.
Úgyhogy ez tényleg soktényezős.
"Az angolt iskolai keretek között 5,5 évig tanultam heti 2-4 órában,magán úton meglévőkre alapozva heti 2-szer 2 óra kb.2-3 hónapig,meg 1 intenzív 2 hetes napi 5-6 órával."
Ha a "heti 2-4"-et heti 3-nak számolom, és egy évben 40 hét van, akkor 660 óra az iskolában, ami elvileg lehet elég a középfokhoz, de csak akkor, ha jó a tanár, a diák is nagyon igyekszik, az órákon nincsenek lemaradók, minden színvonalas és mintaszerű. (A valóságban ilyen nincs.) Erre még rátettél kb. 100 órát magánúton, tehát kb. 700-800 óra tanulás van mögötted.
Ha ez időben nagyon széthúzódik, vagy a módszerek tökéletlenek voltak, akkor kevesebbet ér, de a példád is jól mutatja, hogy kb. mennyi kell a középfokú szinthez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!