Valaki eltudná nekem magyarázni hogy kell angolul írni?
Csak annyit kérek, hogy jó lenne ha érthetően elmagyarázná nekem az angol nyelvtant. Milyen sorrendben kell mondatokat összerakni, mi kerül előre mi a második szó stbstb...
tagadásokat is szívesen megtanulnám.
a "Can"-el kezdődő mondatok mit jelentenek?
és a "Do/Does"??
Present simple present perfect stb mit jelentenek? mik azok? Köszönöm előre is
Szia,
Szóval néhány mondat terjedelemben mégsem lehet elmagyarázni az angol nyelvtant. Ezt mégis hogy gondoltad?
Iratkozz be egy nyelviskolába, vagy csak keress egy magántanárt, és akkor igényeidtől függően néhány hét/hónap alatt meg tudsz tanulni sokmindent. Vagy legalább kölcsönözz egy nyelvtankönyvet és olvasgasd. Én is úgy kezdtem.
helo.én középiskolában tanulom az angolt.néhány dolgot kb középiskolás" szinten eltudok mondani..nemtom menynire lesz érthető de megpróbálom . a normális sorrend 1)Alany (én te ő, john.mary..stb..személyes névmások:I-én you-te/ti he-ő-hímnem she-ő nőnem it-ő-tágy/állat/semleges nem we-mi they-ti) 2) állítmány-ez lesz az ige (do-csinál,write-ír..stb )ragozás csak ritkán...3) többi mondatrész -határozók-idő/hely stb...
Kérdő mondatnál az alany az állítmánnyal helyet cserél
pl:
+ He is a dockor - ő egy doktor.
? Is he a doctor? -ő egy orvos?
látige: -be- aminek 3 alakja van:-am-is-are jelentése:van,lenni
I am
you are
he is
she is
it is
we are
you are
thex are
tagadás:leggyakrabban a -not- szócskával
pl: I am not techer- én nem vagyok tanár.
ilyenkor az igét tagadjuk...jelenesetben a létigét..tehét együt kel hogy álljanak.(kérdésnél ritkán "tagadunk"-tehét nem azt kérdezzük h mi nincs hanem hogy mi van)
Can-jelentése:tudni,képes vmire
I can do my homework-én megtudom csinálni az én házimat.
ha can-el kezdődik a mondat akk az 1 kérdő mondat, mivel fordított szórendet használ.tagadása : can not (can't)
pl: Can you help me?-Tud nekem segíteni?
Egyszerü jelenidő-Do/does -akkor használjuk ezt az alakot amikor 1 cselekvés folytonos pl: munkahely,vagy ha vki lakik valahol, persze jelenidőben.itt csak egyes szám 3 ban változik bem az ige..ilyenkor [-es] ragot kap
a többi esetben az ige változatlan
pl:I live in London-én londonban élek-(nem változik semmi)
He lives in london-ő londonban él-(es végződés az igén)
kérdésnél használjuk a Do/does-t
kérdőszó(I,you,we,they}Do - he,she,it}does kérdőszó)
Does he live in london?-ő londonban él? itt az igét egyesszám 3ban nem tesszük egyszerü jelebe mert már a -do-segédigét egyszerü jelenbe raktuk
tagadás- dont-doesn't
(I-you-we-they)+don't+ige+stb
(he.she.it)+doesn't+ige+stb
pl I don't work the school-én nem dolgozom az iskolában.
Present perfect-folyamatos jeleidő-használata-a beszéd pillanatában végbemenő cselekvés
Alany+Megfelő hozzátartozó létige(am,is are)+ige-amihez-ing-végződés járul+tárgy,határozók stb
pl:I am playing golf at now(most)-én most golfot játszom.
nagyjából ennyi..remélem érthető...:)
Szia!
Szívesen gyakorlom veled néha msn-en vagy skype-on ha van kedved,kuldj egy privát uzenetet.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!