Olasz nyelvtanulásról mi a véleményetek?
Sziasztok! Olasz nyelvet szeretnék tanulni, és nyáron fogok is. Tíz éve tanulok angolt, és az nagyon jol megy. Németet is tanulok, abból is viszonylag jó vagyok. Az olasz nehéz lenne ilyen körülmények mellett?
Valamint lehetne hasznosítani ezeket a nyelveket?
Én akkor kezdem el az olaszt, ha letettem angolból a felsőfokút. Ez olyan ősz-tél környékén lesz. Egyszerre csak egyet vállalok be. Németből megvan a középfokúm. De, ha más dolgod nincsen, úgyértem, hogy nem kell mellette mást nagyon tanulnod sztem elkezdheted. Csak né nem szeretnék addig, amíg van biosz és kémia, mert azok az elsők, és legalább az angol le szeretném adni.
És persze lehet hasznosítani a nyelveket :) angol egyértelmű, hiszen világnyelv, aztán rengeteg német cég van az országban, ahol keresik a jó nyelvtudással rendelkezőket, az olasz meg egyszerűen gyönyörű és két világnyelv mellett már lehet valami szépet is tanulni:) de azt is tudod majd hasznosítani sztem ::)
Ugyan az olasz önmagában kevéssé hasznos, de ha már tudsz angolul és németül, akkor jól jöhet egy kevésbé elterjedt nyelv ismerete.
Angol után az olasz nem lesz nehéz, a nyelvtan legalább felét és a szókincs kb. harmadát ingyen kapod.
Az, hogy egyszerre három nyelv tanulása megy-e, egyénfüggő. Van, aki nem tud 3-felé figyelni, van viszont, akinek kell egy kis változatosság, és ezért többféle dologgal szeret egyszerre foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!