Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Apukám nem akarja kifizetni a...

Apukám nem akarja kifizetni a nyelviskolámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Meglehet tanulni középfokúra nyelviskola nélkül. Most tettem sikeres alapfokú vizsgát.

Köszi a válaszokat !

2011. máj. 15. 19:20
 1/9 melcsiboszi válasza:
Nem tudom, hány éves vagy, de ha lehet, menj el dolgozni, az a legbiztosabb. Nem bunkózásból mondom, komolyan gondolom. Akár diákmunkára, ha van diákigazolványod.
2011. máj. 15. 19:27
 2/9 Vree ***** válasza:
Meg lehet, bár önfegyelem kell hozzá. A legtöbb embernél az nehéz. Azonkívül te nem fogod tudni milyen témákat hagysz ki esetleg, amiket a tanárnak feladata kiszűrni. Elég nehéz mérni magadat hogy hol tartasz, meg saját magadnak anyagot összeállítani - valami téma biztosan kimarad. De CSAK haladni így is lehet, viszont nyelvvizsga előtt mindenképpen jó lenne egy tanárral átvenni az anyagot és elmagyaráztatni a várható kérdéseket, kiszűrni a hiányosságokat. Ha más nincs szerezz be vizsgafelkészítő könyveket. Ismerős nincs aki már vizsgázott és tudna segíteni?
2011. máj. 15. 19:46
 3/9 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. A munkán gondolkoztam,csak az a kérdés, hogy sport mellett tudnék-e tanulni.
2011. máj. 15. 19:55
 4/9 melcsiboszi válasza:
Hát ja, ez így kicsit sok egyszerre. Talán várd meg a nyarat, amikor nem lesz suli, legalább arra nem kell figyelned, és úgy épen még összejöhet, ha nagyon nagy az önfegyelmed. Hajrá! ;)
2011. máj. 15. 20:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Simán meg lehet tanulni önállóan egy nyelvet, csak szorgalom kell hozzá és jó módszer. Megtanultam már pár nyelvet, nyelvtanfolyamra sose jártam.
2011. máj. 15. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem gondoljátok talán, hogy mindenki járt tanárhoz, vagy tanfolyamra, aki nyelvvizsgázik.

Az egyes nyelvizsgák leírását, témaköreit pontosan megtalálod a neten.

Azt nem írtad, hogy apukád miért nem akarja fizetni a nyelvtanulásod. Lehet benne az, hogy sok mindent fizet már egyébként is. Netán nem vagy a dolgokban kitartó, ezért felesleges pénzkidobásnak találja? Vagy ő is úgy gondolja, hogy tanár nélkül is fel lehet rá készülni?

Az biztos, hogy tanárral könnyebb, de azt is be kell látni, hogy egy tanár se tudja megtanulni a diákja helyett a tananyagot. Mindenképp szorgalmasnak kell lennie a diáknak.

Nézd meg a nyelvvizsga árakat is, és azt is, hogy melyiknél mennyit kell fizetni abban az esetben, ha valamelyik részét ismételni kell a vizsgának. Bár nyugodtan lehet keverni is anyelvvizsgákat: szóbeli TELC, írásbeli Origó stb.

Maga a vizsga sem kis pénz! Ajánlom én is nyári munkát, talán még olyat is találsz, ahol külföldiekkel is találkozhatsz.

2011. máj. 16. 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

ha nem jön be a fenti linken a válasz, akkor keresd meg az alábbi kérdést

Hogyan tudok a legjobban megtanulni angolul magamtól?

2011. máj. 16. 11:32
 8/9 anonim ***** válasza:

én erre nem költenék egy fillért se

épp elég drága a vizsga

2011. máj. 16. 11:34
 9/9 A kérdező kommentje:

Azért nem akarja kifizetni,mert smucig.

Köszi a linket!

2011. máj. 16. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!