Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen az olasz nyelv?

Milyen az olasz nyelv?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire hasznos?Mennyire nehéz?Aki tanulja vagy tanulta annak mennyire tetszik/tetszett?
2009. márc. 9. 19:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Ja és 5 éve tanulok angolt és az is elég jól megy, szóval ez a 2. nyelvem. (utolsó vagyok)
2011. febr. 4. 20:59
 12/15 anonim ***** válasza:
92%

Il mio cuore si appassiona per l'Italia.:)<3

E secondo me, la loro lingua è molto bellissima.:)

2011. febr. 16. 21:34
 13/15 Árpi4 válasza:
95%

Az olasz nyelv a legszebb a világon, tehát érdemes tanulni ! Én évek óta oda járok nyáron üdülni, s szinte mindent szeretek. Az emberek barátságosak, a műemlékekből a legtöbb van a világon, a tenger, a hegyek, pálmák, s Róma főváros, mind csodálatos.

A nyelv szerintem egy magyarnak kifejezetten könnyű. És valóban, a spanyolból, portudálból, franciából is sokat meg fogsz érteni.

És végül is dolgozni is lehet ott...

Nekem választott hazám Itália, és mivel egyre több időt töltök ott, így közvetlenül is hasznát veszem !

Az olasz tisztán érthető nyelv, igaz, kicsit hadarnak, ilyenkor szólni kell: "Parli lentamente per favore !"

És megszűnik a probléma.

Mario Alinei szerint a magyar és az olasz nyelv rokon nyelvek, s igaza van !

2012. márc. 6. 13:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Borzalmas nyelv.
2021. szept. 12. 20:05
 15/15 Blasosu Demon Boy válasza:
össetet nelv rengeteg dialektusa van Südtiroltol Vatican Satadtig citto dello Vaticanoig Calabrienig Südtiroler Deutsch nyelvjárást ajánlom
szept. 23. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!