Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen az olasz nyelv?

Milyen az olasz nyelv?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire hasznos?Mennyire nehéz?Aki tanulja vagy tanulta annak mennyire tetszik/tetszett?
2009. márc. 9. 19:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
a nyelv jó, a tanárt kell megválogatni:)
2009. márc. 9. 19:31
 2/15 anonim ***** válasza:
82%

a kiejtést szeretem a legjobban, tök könnyű, és olyan sikerélményt lehet szerezni az elején hogy egész lelkesen lehet tanulni:)

azt hogy mennyire hasznos, hátnemtudom...remélem megyek még vmire vele.

amúgy szeretem, néha egész szépnek találom, másszor annyira bánom, hogy nem franciát tanulok... de nem rossz, nem rossz, az meg annyira jó, ha értesz a szép szép olszországban!

2009. márc. 9. 19:52
 3/15 anonim válasza:
94%

Nem hehez megtanulni, foleg ha tetszik is. A nyelvtan nemileg kulonbozo, de szerencsere a magyarnal nehezebb nyelvtant nehez lenne osszehozni ugyhogy menni fog. :) Hasznos nyelv lehet itt Europaban mert ha mar egyszer beszelsz olaszul a spanyolt es a portugalt kb. 50%-os befektetessel meg tudod tanulni hozzavetoleg negyed ido alatt mivel meglehetosen hasonlo torol fakadnak.

Szoval hajra, nekem is osszejott. :)

2009. márc. 9. 19:55
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Szerintem nagyon szép nyelv, a kiejtés könnyű és a nyelvtan is (szerintem) sokkal egyszerűbb mint az angol. Én nagyon megszerettem az olaszt, pedig az elején nagyon nem akartam tanulni...

Túl sok hasznát, lehet, hogy nem fogod venni...hiszen nem egy nemzetközi nyelv és csak Olaszországban beszélik, de ha már jól beszélsz más fontos nyelvet/nyelveket mindenképpen érdemes hozzákezdened! Tényleg nagyon jó!:)

-Tündérlány(17)-

2009. márc. 9. 21:45
 5/15 anonim ***** válasza:
89%

Van egy ismerősöm, olasz szakon végzett 1.5 éve, és azóta sem tud vele elhelyezkedni. Szóval ennyit arról, hogy mennyire hasznos.

De amugy szép, dallamos nyelv, könnyű nyelvtannal (szerintem).

2009. márc. 10. 20:01
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
ha Olaszba akarsz menni akkor érdemes vagy valami olyan diploma és utána munkahely ahol üzleti kapcsolatokat olaszokkal kell tartani. pl 1 olasz beszállító cég.pl Formance Kft. -nél. könnyen tanulható nyelv én 6 éve tanultam még általánosban. akkor nem csíptem, de mostmár nagyon.annyi hogy 15 igeidő van, de az angolban is 12 szóval...de tényeleg könnyen meg tudod tanulni a szavak jelentését is:)
2009. márc. 10. 22:36
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én tanulom jelenleg is. Imádom. Ha minden jól megy, ki tudok menni Olaszba dolgozni. Sztem ott lehet vele elhelyezkedni vele a legjobban.
2010. jan. 17. 01:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
én járok olasz órákra, sajnos már a legelején lemaradtam, mert ne tanultam:( most már nagyon bánom. viszonylag egyszerű, a némethez képest mindenképp, az angolhoz képest nehéz megszokni a ragozást, meg az egeztetést, de utána már nem nehéz. nagyon szépen hangzik, elég egyszerű megérteni a beszédet, és a kiejtése, meg az írása is nagyon könnyű.
2010. jan. 17. 10:42
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én csak most kezdtem el tanulni, de tetszik és szeretem. Nem bántam meg, hogy ezt választottam. Szép dallamos nyelv:)
2010. dec. 3. 23:41
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
Most lehet hogy hülyének fogtok nézni, de miután játszottam az Assassin's Creed 2-vel, úgy megszerettem az olaszokat - a kultúrájukat, a nyelvüket, mindent - hogy jelenleg is tanulom a nyelvet, nem érdekel ha haszontalan, akkor is meg fogom tanulni, egyszerűen imádom.:)
2011. febr. 4. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!