Megtudja nekem ezt oldani egy ügyes anglos?
aki tud segitsen, a link alapján, az 1 es feladatot kéne megoldani ami a (short text).
köszönöm. nagyon fontos lenne nekem.
In the next few minutes I’ll share you some interesting information about the nearest religious holiday, Easter.
On Easter, Christians all around the world celebrate the resurrection of Jesus Christ, but not too many of these people know about the origins of this festival.
I’m sure you haven’t heard much about that Easter has ancient pagan roots, so I’ve decided to tell you something about it. Even the holiday’s name is derived from an anglo-saxon goddess’s name, Eostre, and almost all of its symbols and customs are about prosperity and abundance, everything what happens in nature in spring. Two of the most notable symbols are the egg and the rabbit: both of them has its meaning strongly associated with fertility.
Easter is a moving holiday, which means there’s not a fixed date in the calendar for it: form year to year it takes place on the first Sunday and Monday after the first Full Moon following the Vernal Equinox.
The most noteworthy Easter tradition in our country is definitely the ’Easter Watering’, when men spray women with water or perfume, and get decorated –usually painted- eggs in exchange for it.
I hope you’ve enjoyed this bit of insight I’ve just given to you about Easter.
Itt a fordítása is:
A következő pár percben a legközelebbi vallási ünneppel, a húsvéttal kapcsolatos néhány érdekes információt fogok megosztani veletek.
Húsvétkor a keresztények a világ minden táján Jézus Krisztus feltámadását ünneplik, de közülük nem sokan ismerik ennek az ünnepnek az eredetét.
Biztos vagyok benne, hogy nem sokat hallottatok még arról, hogy a húsvétnak ősi pogány gyökerei vannak, ezért úgy döntöttem, elmondok nektek néhány dolgot erről. Ennek az ünnepnek még a neve is egy angolszász istennő, Eostre nevéből származik, és majdnem minden szimbóluma és szokása a virágzásról és bőségről szól, mindarról, ami tavasszal a természetben végbemegy. A két legjelentősebb szimbólum a tojás és a nyúl: mindkettő jelentése szorosan összefonódik a termékenységgel.
A húsvét mozgó ünnep, ami azt jelenti, hogy nincs a naptárban fix dátumhoz kötve: évről évre a tavaszi napéjegyenlőséget követő első telihold utáni vasárnapra és hétfőre esik.
A legnevezetesebb húsvéti hagyomány a mi országunkban a locsolkodás, amikor a férfiak vízzel vagy parfümmel locsolják meg a nőket, és cserébe dekorált –általában festett- tojást kapnak.
Remélem élveztétek ezt a kis betekintést a húsvétról.
/Jössz egy csokival - stílszerűen csokinyuszival vagy -tojással. :)/
Köszi szépen, hálás vagyok érte!
Ment a Pont is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!