Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tanul valaki törökül? Nehéz...

Tanul valaki törökül? Nehéz nyelv?

Figyelt kérdés

Régóta gondolkodom hogy elkezdem. Iskolában érdemes v magán tanárnál szerintetek ?

Számít az életkor ,mert én 26 vagyok és eddig csak egy kis alap angol tudásom van .(az se sokra elég)

Kíváncsi vagyok mennyi idő alatt lehet megtanulni egy jó társalgási szinten -fél ,1,2 év ?

Köszönöm a válaszokat !

(ha esetleg olyan is olvassa aki vállal tanítást írjon privit ,mert lehet kipróbálnám magam magán keretek között először.)

2011. ápr. 10. 04:11
 1/6 anonim válasza:
48%

két ismerősöm is tanult törökül. Azt mesélték, hogy jobban ment mint gondolták, és pl a germán nyelveknél sokkal könnyebb megtanulni. Ugye eleve rengeteg török eredetű szavunk van, és a nyelvtan sem olyan bonyolult pl ragozások.

Szóval ők nem bánták meg. Ők nyelvtanfolyamra jártak.

2011. ápr. 10. 07:52
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Vannak hasonlóságok a magyarral..

Hangzásra nehéz, törökös kiejtésed sose lesz..

De elég hamar el lehet jutni középszintre.

2011. ápr. 10. 08:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem beszélek törökül, nem is tanultam (bár szeretnék), de tudtommal a nyelvtan igen hasonló a magyaréhoz, kifejezetten a ragozások terén. Hangzásra sem áll olyan távol a nyelvünktől, ugyanúgy keverednek a germános magánhangzók a szlávos mássalhangzókkal (ugyan, tudtommal, ty [c] és gy [ɟ] hangjuk nincs). Kicsit tán közelebbinek is érezhető, mint akár a finn is, mindezeknek köszönhetően.

Nyelvet tanulni egyébként sosem késő, igaz, én csak 18 vagyok. Nagyjából mint a zenetanulás esetében: nem baj ha későn kezdi az ember, de természetesen, minél hamarabb, annál jobb - legalábbis, ha nem anyanyelvi szinten, 100%-osan akarja elsajátítani az ember.

Viszont ha még nem tanultál nyelvet (elmondásod szerint, az angolt sem éjt nappallá téve tanultad:)), akkor talán ajánlatos egy magántanár, igaz, az interneten mindent megtalálsz, jóformán az összes létező nyelvhez... de sajnos, kis túlzással minden forrás angolul íródott.

2011. ápr. 10. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 12. 12:36
 5/6 A kérdező kommentje:

utolsó. Köszi ,bár a keresőt ismerem:) sőt az összes kérdést elolvastam már .Aktuálisan voltam kíváncsi ,reméltem olyan ír akinek van tapasztalata.

Azért köszönöm mindenki válaszát :)

2011. ápr. 12. 12:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vészes, de tanárt és jó könyveket mindenképp szerezz be!

Szívesen segítek ha gondolod, írj privit! :)

Üdv,

Ilona

2011. ápr. 21. 02:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!