Hogyan tanítsak idegen nyelvet (tanárok válaszát várom)?
"De módszertanon most azt tanultuk, hogy nyugodtan beszéljünk akcentussal..."
Ez most komoly? Ugyan, én sem vagyok tanár, de szerintem nem árt a diákok tapasztalatait megosztanom - legalábbis a sajátomat. Általánosban nekem igen jó angoltanáraim voltak, egész jól megtanították a nyelvet, legalábbis amíg írásról és nyelvtanról volt szó. Attól kezdve, hogy hallott szövegről volt szó, csak lesett mindenki, hogy "mi ezt tanultuk 8 éven át?" Most harmadikos vagyok egy gimnáziumban, és nagyjából most jutottam el addig, hogy végre értsek is valamit az angolból (igaz, már jól megy az is, nem csak az írás). A kiejtésem persze továbbra sem kimagaslóan jó, még ha nem is érthetetlen.
Nyilván, akit annyira nem érdekel, az úgyse fogja megtanulni, ha írás szerinti kiejtéssel mondja neki az ember, aki viszont szeretne is tanulni, annak viszont szerintem inkább a lehető legpontosabb kiejtést kellene hallania az órákon, pont ezt elkerülendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!