Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » MIért "If I were a boy"?...

MIért "If I were a boy"? Miért nem was?

Figyelt kérdés
Beyoncé egyik számának a címe.. és úgy tudom I után was jön. vagy amerikában mindegy?
2009. febr. 28. 22:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Huhh... Azt jelenti (ahogy többen is írták már itt előttem): "ha fiú lennék" (múlt időben így lenne. if i had been a boy - ha fiú lettem volna), és ízért nem was, mert így használják. Így épült be a használatba. Mondhatjuk úgy is h CSAK. De úgy tudom használható a was is, csak így angolosabb, gyakoribb. (Nekem az angoltanárom legalább is ezt mondta)
2009. márc. 1. 22:07
 22/30 anonim válasza:
100%
feltételes módnál, az "I" után ugyanúgy használhatunk was-t és were-t is...a szabály alapján mindkettő elfogadott E/1.-ben. Személy szerint ennek örülök, mert szerintem jobban hangzik az, hogy if i were, mint az if i was...mindenki úgy használja ahogy neki jobban tetszik.
2009. márc. 4. 10:27
 23/30 A kérdező kommentje:
köszi mkinek :D
2009. márc. 4. 15:12
 24/30 anonim válasza:
92%

Erről jól elvitatkoztatok mit ne mondjak ;) Olvastam itt jópoa marhaságot is, meg okos magyarázatot is, bár annak a 17/L-nek nem értem h azt írja h E/3-ban lehet "was" is meg "were" is, és akk utánna leírja I-al is :D Mind1

Lényeg: If I were you.... <- ez az alap, mert "Ha a helyedben lennék" de itt a you erősebb (vagyis ez ilyen marhaság, de ugye ha te lennék akkor már én is te vok szal akkor were) és ezért akk lett: I were you...

És ezt így szépen megszokta az angol hogy I után lehet were mindenféle esetben, habár nyelvtanilag nem az lenne a helyes. <- kb ez a lényeg (ha jól tom)

2009. márc. 4. 16:46
 25/30 anonim ***** válasza:
92%
szerintem azért,mert nem múlt idő.
2009. márc. 5. 19:35
 26/30 anonim ***** válasza:
92%

és akkor a Kelly Family: An Angel c. számában is így helyes?

"Sometimes I wish I were an Angel

Sometimes I wish I were you"

ez is azt fejezi ki, h "néha szeretnék egy angyal lenni, néha szeretném, ha én lennék te"?

2009. márc. 7. 13:44
 27/30 anonim ***** válasza:
50%

Azért, amiért Beyoncé azt is énekli a Irreplaceable-ben becoz you was untrue, és amiért pl. amerikai filmekben rengeteget hallani a you didn't see nothing-ot, meg az are you okay? helyett a you okay?-t, illetve a did you see? helyett a you saw?-t

Már bocs, de én kétlem, hogy Beyoncé dalszövegírója az ősi angolból visszamaradt conditionalt felhasználva tette elegánsabbá a dalszöveget. Szerintem egyszerűen mert ott mindenki úgy beszél, ahogy jól esik, és ahogy eszébe jut.

2009. márc. 7. 15:23
 28/30 anonim ***** válasza:

A 17 éves kislány osztja az észt, mert ő most tanulja, és így (mi is így tanultuk).

Én úgy tudom, hogy hogy mindig az if I were a helyes, mivel az egy kifejezés... Ha mégis helyes az "if i was a bit taller", akkor azért, mert az valamilyenebb, nem valami. Angoltól még nem hallottam az "if I was"-t, amerikaitól csak azt szinte.

2009. márc. 7. 22:14
 29/30 anonim ***** válasza:

még mindig ezen megy a ,,vita" ??:D

mi lesz egy egyszerű kérdésből XD

2009. márc. 7. 22:16
 30/30 anonim ***** válasza:

jogos,mert tényleg was lenne

azért were mert feltételesként rendhagyó szerkezet

2009. jún. 17. 14:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!