MIért "If I were a boy"? Miért nem was?
Erről jól elvitatkoztatok mit ne mondjak ;) Olvastam itt jópoa marhaságot is, meg okos magyarázatot is, bár annak a 17/L-nek nem értem h azt írja h E/3-ban lehet "was" is meg "were" is, és akk utánna leírja I-al is :D Mind1
Lényeg: If I were you.... <- ez az alap, mert "Ha a helyedben lennék" de itt a you erősebb (vagyis ez ilyen marhaság, de ugye ha te lennék akkor már én is te vok szal akkor were) és ezért akk lett: I were you...
És ezt így szépen megszokta az angol hogy I után lehet were mindenféle esetben, habár nyelvtanilag nem az lenne a helyes. <- kb ez a lényeg (ha jól tom)
és akkor a Kelly Family: An Angel c. számában is így helyes?
"Sometimes I wish I were an Angel
Sometimes I wish I were you"
ez is azt fejezi ki, h "néha szeretnék egy angyal lenni, néha szeretném, ha én lennék te"?
Azért, amiért Beyoncé azt is énekli a Irreplaceable-ben becoz you was untrue, és amiért pl. amerikai filmekben rengeteget hallani a you didn't see nothing-ot, meg az are you okay? helyett a you okay?-t, illetve a did you see? helyett a you saw?-t
Már bocs, de én kétlem, hogy Beyoncé dalszövegírója az ősi angolból visszamaradt conditionalt felhasználva tette elegánsabbá a dalszöveget. Szerintem egyszerűen mert ott mindenki úgy beszél, ahogy jól esik, és ahogy eszébe jut.
A 17 éves kislány osztja az észt, mert ő most tanulja, és így (mi is így tanultuk).
Én úgy tudom, hogy hogy mindig az if I were a helyes, mivel az egy kifejezés... Ha mégis helyes az "if i was a bit taller", akkor azért, mert az valamilyenebb, nem valami. Angoltól még nem hallottam az "if I was"-t, amerikaitól csak azt szinte.
még mindig ezen megy a ,,vita" ??:D
mi lesz egy egyszerű kérdésből XD
jogos,mert tényleg was lenne
azért were mert feltételesként rendhagyó szerkezet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!