Milyen nyelvvizsgád van? Milyen a nyelvtudásod mellette, elboldogulnál külföldön?
Milyen nyelvvizsgád van? vizsgarendszer, nyelv, szint, hanyadszorra sikerült, mikor tetted le, hogy sikerült, milyennek érezted, mit kérdeztek, hány éves voltál..? :)
Köszi a válaszokat
német felső - ECL, elsőre meglett 17 évesen.
angol közép - már nem is emlékszem hol csináltam, 18 évesen, szintén elsőre. nagyon jól sikerült mindkettő, főleg a szóbeli részek (92 - 96% az angol javára)
ECL német felső rohadt nehéz volt úgy emlékszem, de simán tanulható. folyékonyan beszélem mindkettőt, elboldogultam velük külföldön :)
Német felső, nálam a diplomával járt, mert német nyelvszakos vagyok. Ténylegesen középfokból vizsgáztam gimis koromban, a felsőfokot vizsgakereten belül letenni fölösleges lett volna a fentebb említett okból.
Angolból, hollandból középfokom van, de az angolt fejlesztenem kell. Szeretnék még megtanulni pár nyelvet, remélem, összejön.
Németnél 17 voltam, angolnál 20, hollandnál 24.
:) Köszi!
Hogy fejleszted magad? (olvasás, film...?)
Angol felső, ITK (Rigó utca), elsőre sikerült 18 évesen.
Német közép, Goethe Institut, szintén elsőre, szintén 18 évesen.
A német közép könnyű volt, mondom ezt annak ellenére, hogy a német nem az erősségem. Lehetett rá célirányosan készülni, szóbelin kiszámítható szituációkat kaptunk, az írásbeli sem volt vészes.
Amennyire emlékszem, az angol felső eléggé embert próbáló volt, a szóbeli több, mint fél órán át tartott, a szövegértés/magnóhallgatás részen vért izzadtunk, az írásbeli hosszára pedig már nem emlékszem, de 3 vagy 4 óra rémlik, és a tesztes rész után elég komoly esszé, fordítás, újságcikk tartalmának összefoglalása következett.
Külföldön a némettel nem boldogulnék túl jól, legalábbis az első pár hónapban biztosan nem, angollal viszont igen. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy már sokkal jobban tudok angolul, mint mikor megszereztem a nyelvvizsgát - azóta ugyanis rengeteget olvastam és olvasok angol nyelvű könyveket, cikkeket, filmeket, sorozatokat nézek eredeti nyelven, és ezek szerintem igen hasznosak tudnak lenni.
köszönöm szépen!
Jó látni, hogy ennyi embernek van felsőfokúja.. Remélem egyszer nekem is lehet :)
Angol középfok 15 évesen. De nem lett túl jó, kb 75 %
Viszont azóta már jobb a nyelvtudásom, most már felsőfokúra készülök.
16/L
Köszi mindenkinek.
Ismerem a DSD-t... :P
Hát akkor, hajrá azokkal a felsőfokokkal, talán majd én is beállok a sorba. 21 évesen nem késő még próbálkozni vele? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!