Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet ajánlanád a...

Melyik nyelvet ajánlanád a német mellé? 16/L

Figyelt kérdés

6 éve tanulok angolul iskolai szinten, nagyon nem szeretem.

2 éve kezdtem a németet, ez teljesen más, imádom.

Melyik lenne hasznos?

Orvosi pályára, de mindenképp hasonlóra készülök.

Kiejtésre tetszik az orosz, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes lenne-e azt tanulni.

2011. ápr. 3. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Csak az a baj,hogy az angol tudás már alap dolog,de az orosz is jó ötlet,szerintem vagy francia
2011. ápr. 3. 13:39
 2/5 anonim ***** válasza:
39%

Szia!

Az orvosin latint is fogsz tanulni, arra talán a legjobban az olasz hasonlít. Minden nyelv fontos és előny, ha valamilyen szinten beszéled.. bár önmagában sok haszna nincs az olasznak :) Könnyű, dallamos nyelvnek tekintik, nálunk nem beszélik olyan sokan, ahogy a világon sem..

Az angol nagyon fontos, rengeteg szakirodalmat, cikket, tanulmányt csak angolul vagy németül fogsz elérni, ezért azt ne hagyd abba, egy középfokú minimum kell belőle!!!

Az orosz is logikus nyelv, bár inkább a gazdasági, műszaki szektorban fontos, az orvostudományban nem igazán, hacsak nem orosz területen akarsz dolgozni vagy tanulni :)

A francia is egy fontos nyelv Európában, de ez is inkább csak a turizmus, műszaki és jogi/uniós területeken.

A spanyol és az olasz a turizmus kapcsán lehet jelentős (bár hozzánk ők kevés számmal jönnek, szóval.. :D)

A latint is választhatod, ha könnyíteni akarsz a jövődön. (szavak tanulása), de az egyetemen lesz módod tanulni :)

Az angol és a német nagyon jó páros, a holland a kettő keveréke. Svédországban, Norvégiában és talán Finnországban is keresettek a gyógyszerészek, egészségügyi dolgozók, akár ezeket a nyelveket is választhatod, a finn kivételével germán nyelvek, tehát a német egy kis segítség lehet a tanulásuknál.

Ilyen kínai, japán, arab... egzotikus nyelvekbe szerintem felesleges belemenned.

Ha tetszik az orosz, próbáld meg, de az angolt ne hagyd abba! :)

Remélem segítettem :)

Üdv.: D.

2011. ápr. 3. 14:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval abban, hogy az angol ma már alap. Akármennyire nem szereted, nem lehet boldogulni nélküle. Viszont ha szubjektív vélemény érdekel, tudom ajánlani a spanyolt: szerintem nagyon könnyen elsajátítható és szép nyelv, a némethez képest gyerekjáték.
2011. ápr. 3. 14:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha úgyis orvosnak készülsz, akkor ajánlom a latint, de az angolt se dobd el, mert az még fontosabb lesz az orvosin.
2011. ápr. 3. 16:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Az angol mindenképpen kell, tetszik-nem tetszik.

Orvosi pályára (az angolon kívül) 1. német, 2. francia, 3. skandináv nyelvek.

Ugyanis nagy valószínűséggel ezekben az országokban fogsz dolgozni, nem hinném, hogy Oroszországban. A világ legjobb egészségügyi rendszere a francia, a legjobb szakfolyóiratok 90%-ban angolul, néhány %-ban németül vannak, a legmagasabb béreket Skandináviában és az USA-ban lehet húzni orvosként.

2011. ápr. 3. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!