Melyik nyelvet kezdjem el tanulni? A spanyolt vagy az oroszt?
Figyelt kérdés
eddig németet és angolt tanultam, mindkettőből megvan a középfokú nyelvvizsgám, most pedig szeretnék egy új nyelvet tanulni. Viszont csak itthon tudnék neten, tanári segítség nélkül. szerintetek melyiket lehetne teljesen magamtól megtanulni és melyiket érné meg?2011. ápr. 3. 09:58
1/4 anonim válasza:
szerintem spanyolt érdemesebb, de ez attól is függ, mihez kellene neked. a spanyol közelebb áll a némethez és az angolhoz, mint az orosz.
2/4 anonim válasza:
vegyél elő egy földrajzkönyvet, nézz híreket, olvass a két országról szóló gazdasági hetilapokat, turisztikai bemutatókat, és azután rá fogsz jönni, melyiket érdemesebb
3/4 A kérdező kommentje:
igen, ahogy utánanéztem az orosz nyelvnek: ezek a cirill betűk...nem vagyok hozzászokva, inkább spanyolt tanulok. egyébként jelenleg nem kell semmihez, csak hobbiból szeretnék tanulni nyelvet :)
2011. ápr. 3. 10:25
4/4 anonim válasza:
a spanyol jóval egyszerűbb, az oroszt nem nagyon ajánlanám egyedül, persze a spanyol kiejtést sem lehet teljesen jól megtanulni egyedül de mégis könnyebb. a 2 nyelv 2 teljesen külön világ. én spanyolt tanultam régebben de már felejtem mert nem foglalkozok vele egyáltalán :S most viszont az oroszt kezdem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!