Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért mondják azt, hogy aki...

Miért mondják azt, hogy aki előbb tanult angolt annak nehezebb lesz utána németet tanulni?

Figyelt kérdés
Ennek van valami alapja?
2011. márc. 23. 10:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem. Sőt. Ha már tudsz egy nyelvet, akkor könnyebb másodikat tanulni. Két nyelv után harmadikat pedig még könnyebb.
2011. márc. 23. 12:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Mert, sokan keverik a kettőt, főként azok akik mindkettőből sem teljesítenek jól.
2011. márc. 23. 16:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én angol tanárom mondott egy szemléletes példát erre a kérdésre. (Mellesleg én németet tanultam előbb, és angolt utána, ezek alapján szerintem megállja a helyét a példázat.)

Azt mondta, hogy képzeljük el a két nyelvet 1-1 (egyenlő oldalú) háromszögnek. A "német háromszög" rendesen, az egyik oldalán áll. Ez azt hivatott szemléltetni, hogy a német nyelv tanulásakor ezzel az alappal találkozunk, tehát a nyelvtanulás elején sok szabályt, kitételt kell megtanulni először, ám ahogy haladunk egyre előrébb a nyelvben, ez a sáv szűkülni fog. (~ értsd: egyre közeledünk a háromszög csúcsához.)

Ezzel ellentétben az angol nem a háromszög egyik oldalán áll, hanem az egyik csúcsán, tehát a nyelvtanulás elején nincs olyan sok szabály, igeidő, kitétel, mint pl. a német nyelvben. Viszont ahogy egyre mélyebbre kerülünk az angolban, úgy egyre több szabály jön elő, szélesedik a sáv. (~itt pedig a háromszög csúcsától haladunk a szembelévő oldalig.)

Kicsit elvont példa, de szerintem nagyon jól szemlélteti a különbséget.

2011. márc. 23. 18:28
 4/5 anonim válasza:
mert a német nehezebb, és annyiszor nem is találkozol német szavakkal,mint angol szavakkal.
2011. márc. 24. 11:56
 5/5 A kérdező kommentje:
azt tudom,hogy valamivel nehezebb, mert én is mindkettőt tanulom,de azt miért mondják,hogy aki előbb tanult angolt, annak miért lesz nehezebb? régebb óta tanulok németet,de mégis előbb angolból megyek nyelvvizsgázni, mert azt jobban szeretem, nem azért mert könnyebbnek érezném. majd utána akarok németből,de nem hiszem,hogy most akkor nehezebben tudnám megtanulni, mert az angolra hajtottam rá előbb. amúgy a háromszöges hasonlat nagyon igaz, teljesen így van ;)
2011. márc. 24. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!