Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol forditás? Elég SÜRGŐS.

Angol forditás? Elég SÜRGŐS.

Figyelt kérdés

The man, who millions of shoppers have to thank-or blame-for the state of their finances has died aged 88.In 1958, during the US post-war consumer boom. American bank executive Joseph William invented an early version of the modern-day Visa card.The Diners Club card already existed and allowed shoppers to make cash-less transctions. But the balance had to be paid off in full within 30 days. Some banks offered credit on their bank cards, but these could not be used nation-wide. Williams saw a gap int he market for a card that could be used across the country. He and his team began distributing the BankAmerica card in California. Over the next ten years the card was licensed by other banks, before it was finally renamed the Visa card in 1970. Now, there are an estimated 785m major credit cards in circulation int he US. The average US credit card debt carried over each month per household last year was nearly $9,000, triple the avarage of $3,000 in 1990. In Bitain, the average UK household today owes more than £6,000 on credit and store cards.

store card= a kind of credit card which you can use to buy goods the department store which issued it.

azért nem forditom google-ban mert össze-vissza irja ki,de nem ugy ahogy nekem kellene, én meg nem érek rá,nagyon sokat kell tanulni,már kb egy ilyen terjedelmű angol szöveget leforditottam és nagyon sok időmet elvette...kérem szépen valaki segitsen, ha csak pár mondatot akkor az is jó.köszönöm!!

2011. márc. 14. 08:30
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

A férfi akinek vásárlók milliói köszönhetik vagy hibáztathatják a pénzügyi helyzetük állapotáért, meghalt 88 éves korában. 1958-ban a világháború utáni amerikai fogyasztói fellendülés alatt egy amerikai banknál vezető beosztásban dolgozó Joseph Williams kigondolta a mai Visa kártya egy korai változatát. A Diners Club kártya már létezett és lehetővé tette vásárlók részére, hogy készpénz fizetés nélkül vásárolhassanak. De a teljes egyenleget vissza kellet fizetni 30 napon belül. Néhány bank ajánlott hitelt a bank kártyáikon, de ezeket nem lehetett országszerte használni. Williams látott egy űrt a piacon egy kártyára amit országszerte lehet használni.

Ő és csapata elkezdte terjeszteni a BankAmerika kártyát Kaliforniában. A következő tíz év alatt a kártya terjesztésére más bankok is engedélyt kértek mielőtt véglegesen Visa kártyának nevezték el 1970-ben.

Manapság becslések szerint 785 millió főbb hitelkártya van forgalomban as USA-ban.

A havi átlag hitelkártya tartozás háztartásonként mintegy $9000 volt tavaly, háromszorosa a $3000 átlagnak 1990-ben. Nagy Britanniában az átlag brit háztartás több mint £6000-tal tartozik bank és áruházi hitelkártyákon

áruházi kártya - a hitelkártya egy tipusa amivel abban az áruházban vásárolhatsz árukat amelyik kiadta

2011. márc. 14. 09:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod!Felszavaztalak!:)
2011. márc. 14. 12:15
 3/4 Toller válasza:
0%
Legközelebb használd a google-t mielött hülye kérdéseket tennél fel!
2011. márc. 25. 16:35
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi neked is a választ utolsó...xD -.-

1.:irtam h mért nem a google-ban forditottam le..xD

2.:Ebben mi hülye kérdés?

3.:Most már nem szükséges a fodiáts, mert volt valaki olyan kedves és segitőkész h leforditptta nekem...

na erről ennyit...xD

2011. márc. 27. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!