Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Közép, vagy emelt szintű...

Közép, vagy emelt szintű angol javítóérettségit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy 91%-os angol közép, és egy 79%-os angol emelt szintű érettségim. Később megcsináltam a felsőfokú nyelvvizsgát.

Most 2 éves felsőfokú szakképzésre járok, ez az első év. Felvételiztem idén, és felvételizni fogok jövő nyáron is. A pontváltozások miatt így alakulnak majd a pontjaim, ha a helyzet változatlan marad.

2011:

Közép: 91*2+40=222

Emelt: 79*2+40=198

2012:

Közép: 91*2+40=222

Emelt: 79*2+50=208

Kiszámoltam, hogy legalább 87%-os emelt szintűt kéne tennem, hogy 2012-ben jobban jöjjek ki, mint a jelenlegi helyzettel, vagyis, hogy több, mint 222 pontom legyen. Viszont ez elég nehéz, legalábbis annál nehezebb, mint hogy egy középszintűt megírjak jobbra, mint 91%.

Viszont van egy másik dolog. Azt tudom, hogy emelt után nem lehet közepet tenni, de úgy rémlik, hogy csak addig, míg középiskolai tanulmányokat végzek, és amint megvan az érettségi, újból javíthatok közepet is.

2011. márc. 13. 10:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Jól tudod, írhatsz újra közepet is, mivel már van érettségi bizonyítványod.

Viszont nem tudom, hova szeretnél felvételizni, mert ezek az eredmények sem mondhatók rossznak. (Mondjuk ez csak fél eredmény, mert ugye 2 tárgyat kell nézni, 480/500 pontos rendszer van/lesz.)

Azt is vedd figyelembe, hogy ha nyelvi szakra mennél, akkor oda kötelező az emelt, vagyis csak az alapján számíthatnak pontot.

Ha nem oda mész, akkor én a helyedben semmiképp nem csinálnék emeltet, ugyanis 10 pontot nyersz biztosan vele (mármint 2012-ben), de nagy eséllyel annál jóval többet vesztesz.

2011. márc. 13. 14:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Csináld meg a közepet 100%-ra,és akkor kapsz még a felsőfokúért pontot.Viszont ha az emeltet számíttatod be,akkor nem jár pont felsőfokúért,ha ugyanabból a nyelvből van meg a vizsgád,mint amiből az emeltet csináltad. Sajnos!!!!! :S
2011. márc. 15. 09:39
 3/4 anonim ***** válasza:

De amúgy tényleg jó ez a közép 91 %...ahhoz még 40 pont a felsőfokúért..és mi a másik vizsgatárgyad??

182+40=222 és még ehhez jön a másik vizsgatárgy,amit ha 100%-ra írtál meg, akkor van 422 pontod,azért ez elég jó.

2011. márc. 15. 09:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Na ez az, a második legjobb egy 74%-os töri, és ennél nem tudok többet semmiből sajnos így, hogy vége a középsulinak, csak nyelvből vagyok ilyen májer. Viszont maradtam a középsulimban megcsinálni egy FSZ-t, amiért még +24 pontot kapok.
2011. márc. 15. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!