Ha mondjuk irodalommal foglalkozol, akkor nagyon jól jön az ókori, középkori művek megértéséhez. Valószínűleg sokkal élvezhetőbb lenne például az Aeneis, ha nem erőszakolnák meg a fordítást a metrumkényszerrel. Ha tudnék rendesen latinul, akkor valószínűleg inkább eredetiben olvasnám. Én lehet, hogy szeptembertől elkezdem tanulni, amúgy is szép nyelv.
2009. febr. 20. 10:57
4/13 anonim válasza:
az égvilágon semmire!! kivéve ha latintanár vagy,(szeretnél lenni)illetve ha szívesen olvasol kedvtelésből régi római műveket--műveltségnek jót tesz.. ...
amúgy használhatatlan nyelvvizsgának nem jó,használni gyakorlatban nem tudod...talán ha olaszt akarsz tanulni akkor jól jön ez alapnak,de ez se mindig igaz...
állítólag alig hasinlít a 2 nyelv...
2009. febr. 20. 12:15
5/13 anonim válasza:
orvosok gyakran használják
de csak kifejezéseket, gyógymódokat, betetségeket, tüneteket, szerveket emlegetnek latin nyelven
a jogi egyetemen az első két félévben kötelező latint tanulni,
két tantárgynál pedig rengeteg latin kifejezést kell elsajátítani
2009. febr. 20. 20:31
6/13 anonim válasza:
Szerintem megéri latint tanulni (legalábbis nekem biztos, én gyógyszerész karra szeretnék menni egyetemen). Nyelvvizsgának annyiban jó, hogy pluszpont. Egyébként rengeteg nyelvben hasonlítanak a szavak, ugyanis minden latinból jön, így sokkal könnyebb.
2009. febr. 21. 08:41
7/13 anonim válasza:
a latint nem fogadják el nyelvvizsgának sztem...
2009. febr. 21. 09:00
8/13 anonim válasza:
ehhez a kérdéshez kapcsolódna, hogyha mondjuk én pszcihológus vagy valami hasonló szeretnék lenni ahhoz szükséges a latin nyelv tanulása?
2009. febr. 21. 21:23
9/13 anonim válasza:
Nem hiszem.
Am. nekem azért jó latint tanulni mert imádom a tanárt...ez az egyetlen teljesen értelmes órám...
Amúgy még egy angol dogánál is tud sokat lenni...ha van vmi ismeretlen szó akk. lehet h sikerül a jelentését kikövetkeztetni...am magyaron se ártalmas...
2009. márc. 3. 19:40
10/13 anonim válasza:
Eligazodsz az idegen szavak jelentésében. A szókincsedet növeli. És nyelvészetnek elengedhetetlen része.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!