A francia főnevek névelője mikor le és mikor la?
Figyelt kérdés
Köszönöm a segítséget!2011. márc. 6. 14:45
1/7 anonim válasza:
Én tanultam nyolc évig, soha nem tudtam ezt megérteni igazán, valami olyasmi van hogy ha hímnemű a szó ami utánna jön akkor le, ha nőnemű akkor la. Dehogy egy tárgyról hogyan döntöd el hogy milyen...!!?? Szerintem rá kell erre érezni, meg hogy hogy hangzik jobban
2/7 anonim válasza:
ja még egy példa, la fille= a lány, le garcon = a fiú
De itt ugye egyértelmű
3/7 anonim válasza:
Ha hímnemű a szó, akkor le, ha nőnemű, akkor la. Szabályokat nem érdemes keresni, mert amennyi szabály van, annyi kivétel is. A legjobb módszer eleve úgy tanulni a szavakat, hogy elémondod a névelőt.
4/7 anonim válasza:
8 év tanulás után ilyen kuszaságot írni...
Egyébként nincs benne semmi logika, meg kell tanulni és kész.
5/7 anonim válasza:
Megnyugtatlak, ez ugyanígy van a németben is, sőt ott 3 névelő van :D
Persze vannak szabályok, hogy általában mikor der, die és das, de még itt is sok a kivétel, és a németben is az a legjobb, ha a szóval együtt tanulod meg. Szánd rá az időt ha van :)
6/7 anonim válasza:
én most kezdtem el tanulni, és ha télleg semmi nem jut eszembe akkor "e"-re végződő szavak elé la-t írok, mert azért elég sok nőnemű szó végződik "e"-re, és néha bejön dolgozatoknál...de egyetértek az előttem szólókkal, ha nem csak tippelgetni akarsz, akkor meg kell tanulni:S
7/7 anonim válasza:
kettannyelvűben tanulok, középszinten beszélek. semmi logika nincsen benne max hogy a ment végűen biztos masculanok ( azaz hímnemüket) és pl a tion végűek pedig féminin( azaz nőnemüek) a lényeg hogy sokat kell olvasni hallgatni hogy megjegyezd hogy melyik le és melyik la ez amugy nagyon sok mindenben játszik késöbb szerepet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!