Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyetemi végzettségű francia...

Egyetemi végzettségű francia nyelvszakos tanárnő (50-et betöltött), hol tudna állást találni?

Figyelt kérdés

Anyukámról lenne szó. Egy jó darabig betegségem miatt nem tudott dolgozni, de most már meggyógyultam, keresne munkát, de nem talál sehol. Senkinek sem kell. Egyszer alkalmazták a sulimban, ahol tanultam. Elég elit giminek számított és még nekem is jó hírem volt. Az akkori francia tanár elment 2 hónapra valahova és anyukámat megkérték, hogy helyettesítse. Szivesen elvállalta, nagyon szerette a helyet is. A francia tanárjuk eléggé buta volt meg még rendes végzettsége sem volt a nyelvből, nem is tanított rendesen. Anyukám ideje alatt meg jól ment minden. Aztán visszajött a tanár és anyukám már nem kellett. Egyszer láttam, hogy megint nincs bent, mert elment valahova és behívott valakit helyettesíteni, de az nem az én muterom volt, hanem valami kezdő lehetett. Azóta nem is keresték anyukámat a sulimból. Lehet az lett volna a baj, hogy túl rangos diplomája van, mert egyetemet végzett tanár létére és amikor meglátta a francia tanár a diplomáját, nagyon nézett egyet, meg jobban is beszél meg tanít, mint ő?

Egy másik eset, amikor egy másik suliban alkalmazták napközis tanárnak pár hónapig, mert az akkori francia tanár elment szülni. Pár hónapot volt ott, mindenki szerette, ő is szerette amit csinál. Aztán egyszer megjelent megint valami fiatal, iskolázatlan és tapló francia tanárnő, akinek odaadták azokat az óráknak egy részét, amiket anyukám tartott volna. Nem volt jó tanár és a gyerekek sem szerették és egyre inkább terjeszkedett az órák terén is. Aztán anyukámnak annyira elege lett ebből, hogy ott hagyta őket, mert már annyit sem kapott, hogy a buszbérletet kifizethesse belőle.

Az érdekelne, hogy nem tudna valaki, valamilyen állást mégis, ahova kéne egy jó végzettségű francia tanár?

2011. márc. 5. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Vállaljon magántanítványokat.
2011. márc. 5. 14:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Hol lehetne meghírdetni?
2011. márc. 5. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Hirdetni. És interneten (keressen vmi fórumot francia nyelvtanulók számára, gugli a barátja), olyan középiskolák közelében cetliket kiragasztani, ahol van francia oktatás (korrepetálás miatt), vagy az is, jó, ahol nincs (hátha, valaki erre vágyik:). Ha van egyetem/főiskola a lakóhelyeteken ott is érdemes próbálkozni. Esetleg buszmegállókba, állomásra is lehet ragasztgatni, arrafele sok ember végignézi a hirdetéseket. Talán a helyi újságba is feladhat egy hirdetést, ha nem drága.

Másrészt próbálkozzon önéletrajzot beadni több iskolába, nyelviskolába. Az én gimimben pl. 50+-os volt a franciatanár, szóval ez nem akadály.

2011. márc. 5. 17:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja igen! És ha esetleg van francia összeköttetésű cég a városotokban, ott is érdeklődhet, hogy nincs-e szükségük kapcsolattartóra/tolmácsra.
2011. márc. 5. 17:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyelviskolák, gimik, ahol csak lehetne állása, próbálkozzon. Meg keressen magántanítványokat, ha győri 1 év múlva én is szivesen mennék:)
2011. márc. 5. 17:14
 6/6 anonim ***** válasza:
a profession.hu-n rengeteg álláshirdetés van ahol francia nyelvezetút keresnek
2011. márc. 6. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!