Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért a spanyol a legegyszerűb...

Miért a spanyol a legegyszerűbb nyelv?

Figyelt kérdés
Mi a nagyon egyszerű benne?:)
2011. márc. 3. 07:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Miért gondolod, hogy a legegyszerűbb?

Szerintem a legegyszerűbb az eszperantó, mert csinált nyelv, de ezzel összefüggésben nem is jó semmire.

2011. márc. 3. 08:09
 2/14 A kérdező kommentje:
Itt olvastam.De vagy 1000*:)
2011. márc. 3. 08:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
én spanyolt tanulok, és szerintem az angol egyszerűbb :D azért a 16 igeidő és rengeteg rendhagyó alak szerintem kérdésessé teszi ezt az egyszerűséget
2011. márc. 3. 08:20
 4/14 anonim ***** válasza:
Angolul, franciául és spanyolul beszélek. Az angol közülük a legkönnyebb, a francia meg a spanyol meg kb ugyanazon a szinten vannak nehézségben.
2011. márc. 3. 08:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Hát azért az angol sem könnyű, elég sok furcsaság van benne.
2011. márc. 3. 15:18
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

"Miért a spanyol a legegyszerűbb nyelv?"

Mert sokaknak lövésük sincs a nyelvekhez, nem is tudnak idegen nyelveken, főleg spanyolul, csak szajkózzák, amit másoktól hallottak.

"Mi a nagyon egyszerű benne?:)"

Talán az, hogy egy szabályos igének csak 72-féle ragozott alakja van, és csak 16 igeidő (és 6 egyéb igeforma) van, persze mindez az igék osztálya (3 igeosztály és pár száz rendhagyó ige) szerint kissé különböző módon? Vagy ha nem ez, akkor nem tudom.

A spanyol nagyjából a francia szintjén van nehézségben. Könnyebb kiejtés, bonyolultabb nyelvtan. Vagyis valóban nem nehéz, de semmivel sem könnyebb az angolnál vagy a franciánál (és milyen érdekes, hogy a másik elterjedt legenda szerint a francia egy rendkívül nehéz nyelv).

2011. márc. 4. 01:30
 7/14 A kérdező kommentje:
No mindegy,orosz,latin,angol után csak nem okozhat akkora gondot:)
2011. márc. 4. 09:19
 8/14 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, főleg a latin és az angol után gyakorlatilag nulla fejfájást fog okozni a spanyol. Minél több nyelvet beszélsz, annál könnyebben megy a következő. Vágj bele! Sok sikert!

(az angol-francia-spanyolos)

2011. márc. 4. 09:47
 9/14 A kérdező kommentje:

Oks,agyalok még az olaszon is,nem igazán tudom,idegenforgalomban melyiknek lenne nagyobb "haszna" :P

Gondolom a németnek :(

2011. márc. 4. 09:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Az idegenforgalomban a németnek lenne értelme, vagy másodsorban a franciának.

A dél-amerikaiak Spanyolországba vándorolnak, nem Magyarországra, a spanyolok pedig általában csórók ahhoz, hogy turistáskodjanak. Az olasz pedig még a spanyolnál is kevésbé fontos nyelv.

Angol után a spanyol elég könnyű, a spanyol minden gyakorlati szempont szerint úgy viselkedik, mintha az angol nagyon közeli rokona lenne.

2011. márc. 4. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!