Miért a spanyol a legegyszerűbb nyelv?
Miért gondolod, hogy a legegyszerűbb?
Szerintem a legegyszerűbb az eszperantó, mert csinált nyelv, de ezzel összefüggésben nem is jó semmire.
"Miért a spanyol a legegyszerűbb nyelv?"
Mert sokaknak lövésük sincs a nyelvekhez, nem is tudnak idegen nyelveken, főleg spanyolul, csak szajkózzák, amit másoktól hallottak.
"Mi a nagyon egyszerű benne?:)"
Talán az, hogy egy szabályos igének csak 72-féle ragozott alakja van, és csak 16 igeidő (és 6 egyéb igeforma) van, persze mindez az igék osztálya (3 igeosztály és pár száz rendhagyó ige) szerint kissé különböző módon? Vagy ha nem ez, akkor nem tudom.
A spanyol nagyjából a francia szintjén van nehézségben. Könnyebb kiejtés, bonyolultabb nyelvtan. Vagyis valóban nem nehéz, de semmivel sem könnyebb az angolnál vagy a franciánál (és milyen érdekes, hogy a másik elterjedt legenda szerint a francia egy rendkívül nehéz nyelv).
Kérdező, főleg a latin és az angol után gyakorlatilag nulla fejfájást fog okozni a spanyol. Minél több nyelvet beszélsz, annál könnyebben megy a következő. Vágj bele! Sok sikert!
(az angol-francia-spanyolos)
Oks,agyalok még az olaszon is,nem igazán tudom,idegenforgalomban melyiknek lenne nagyobb "haszna" :P
Gondolom a németnek :(
Az idegenforgalomban a németnek lenne értelme, vagy másodsorban a franciának.
A dél-amerikaiak Spanyolországba vándorolnak, nem Magyarországra, a spanyolok pedig általában csórók ahhoz, hogy turistáskodjanak. Az olasz pedig még a spanyolnál is kevésbé fontos nyelv.
Angol után a spanyol elég könnyű, a spanyol minden gyakorlati szempont szerint úgy viselkedik, mintha az angol nagyon közeli rokona lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!