Bme nyelvvizsga 2011?
Én is voltam azon amelyiken a szöveg Obama kutyájáról szólt. Nekem a szóbelim meglett az nem volt nehéz, viszont az írásbelin kétszer csúsztam el a fordításon. Minden részpontszámom nem 40 hanem 60% fölött volt, kivétel a fordítás nem volt meg a minimum. Kicsit értetlenkedve állok a dolog elött, mivel ha a többit minden alkalommal megcsináltam 60%f elé a szóbelimmel sem volt probléma ( 80% körül) akkor hogy a fenébe bukok el mindig ezen?! szerintem túl szigorú a fordítás javítása. Ez olyan vagy fekszik a szöveg és szerencséd van vagy nem fekszik és félrenyúlsz és buktad . Remélem most szombaton jobb lesz:)
Remélem azért ez a válasz is hasznodra válik. Azt még hozzátenném hogy én azért megyek ennek ellenére BME-re mert ez két tannyelvű:)
Sziasztok!
Na végre én is túl vagyok a nyelvvizsgán. A magnó nálunk nem recsegett,jól lehetett hallani, még csodálkoztam is, hogy az elején a nő megkérdezte hogy hallja-e mindenki rendesen. Nekem a magnónál az első feladat(valami hegymászásról szólt) nehezebb volt, mint az igaz-hamis állításos rész.Aztán jött az írásbeli. A fordításnál én nehezebb szövegre számítottam, tényleg könnyebb volt ahhoz képest, mint amit a BME-s kiadványokban lehet találni. Viszont arra figyelni kell, hogy tényleg nem szabad annyit "tökölni" egy-egy feladaton(gondolok itt a szövegértéses feladatokra)mert arra nincs idő, hogy teljesen lefordítsd. Szóval jól be kell osztani az időt,mert a végére hagytam a levélírást, és sajnos nem tudtam befejezni:(
Szóbelinél, mikor bementem, az öltözködésről kérdezgettek. Aztán választhattam, hogy vagy a baráti kapcsolatokról beszélek, vagy az olvasásról. Végül pedig egy olyan szituáció volt, hogy egy kempingbe mész a barátoddal, és megbeszélitek, hogy juttok el oda, mit fogtok majd csinálni,stb.
És ami még nagyon fontos, hogy a vizsgáztatók nagyon kedvesek és segítőkészek voltak!:)
szia,
kedves elöttem szóló, angolos vagy németes vagy? mert ha németes gyakorolhatnánk a forditást.
én is szintén itt buktam el, csak felsöfokon. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!