Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Doch vagy aber? Mikor használj...

Doch vagy aber? Mikor használjam melyiket? (német)

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mindkettő az jelenti, hogy "de". De honnan tudom eldönteni, hogy most a doch-ot vagy az aber-t használjam???
2011. febr. 22. 14:37
1 2
 11/11 hunglish2017 válasza:

Tudom, hogy nagyon regi kerdes, es valoszinuleg az buszke egyetemista valaszolo mar nyelveszprofesszor lett, de azert lenne par megjegyzesem.

Altalaban az egyetemre, bekerulok rendelkeznek par olyan tulajdonsaggal, ami neked nincsen.

1. Nem dicsekednek vele.

2. Van kepesseguk arra, hogy belassak, ha tevednek.

3. Tudjak, hogy a tanulas elethosszig tart, es mindig lesz olyan, amit nem ismernek.

Amugy a doch szo pl. a villam nemet ELSO LECKEJEBEN a total kezdoknek mar benne van a szoszedetben.

Itt egy jo magyarazat (igaz angolul):

[link]

2023. jan. 29. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!