Olasz-francia jó párosítás lenne?
Gimnáziumba járok, heti 12 órában olaszt tanulok itt. Második nyelven gondolkozok a francián és a spanyolon, de spanyolt nem igazán merem, mert félek, hogy keverném a kettőt. Na meg persze a francia hasznosabb, mint a spanyol, nem? És az igaz, hogy csak a kiejtése nehéz, de amúgy nem is olyan bonyolult a nyelvtana, mint mondjuk a németnek? És könnyebbség lesz olasz után tanulni (mert ugye elvileg egy nyelvcsalád)? Heti 4 órával így hogy már van előképzettségem egy másik latin nyelvből, 3 év alatt milyen szintre lehet eljutni belőle akkor?
(Mielőtt valaki írná, jövő hónaptól angolból magántanárhoz fogok járni!)
15/f
Én a franciát választanám.Mégiscsak az eu hivatalos nyelve.Meg szerintem szebb is.
A többit nem tudom.De jó tervek.
Szerintem is a franciát válaszd mindenképp.
Én az olasz alapján 3 hónap alatt a nulláról megtanultam franciául, persze külföldön, anyanyelvi környezetben. Itthon pedig lenyelvvizsgáztam. Úgyhogy mindenképp előny az olasz.
Annak örülök.:)
Mert lehetne amúgy német is, de én azt általánosban tanultam már, és nem akarom gimiben újrakezdeni, majd ha angolul megtanultam, akkor németből is magántanárhoz akarok járni :)
És akkor sztem franciát választom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!