Emelt szintű angol érettségin lehet használni szótárakat? Ha igen akkor milyen feladatokhoz?
Első vagyok. Ne haragudj, de ha érettségi közelében jársz, ennyi sütnivalód igazán lehetne. Először is, nézd meg, h melyik honlapról linkeltem: oh.gov.hu - ez az Oktatási Hivatal (OH) honlapja, ami az érettségiket is szervezi, és aminek semmi, de semmi köze nincs a különböző nyelvvizsgákhoz. Másodsorban középszintű és emelt szintű vizsgákról írnak, nem középfokú és felsőfokúról (ami ugye a nyelvvizsga lenne).
A másik válaszoló pedig szintén befoghatná, ha nem tudja, h miről van szó, mert ahogy ez a dokumentum is mutatja, mindkét szinten az irányított fogalmazás feladathoz igenis lehet szótárt használni.
Egyébként ha még mindig kételkedsz, innen szedtem ezt a doksit: [link]
és itt: A 2010. január 1-jétől hatályos, Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet erre kattints rá, és itt az angol nyelvet már csak megtalálod....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!