Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet lenne érdemes,...

Melyik nyelvet lenne érdemes, hasznos, könnyű megtanulnom?

Figyelt kérdés
Lassan már 4 éve angolt tanulok, és én úgy gondolom hogy nem nagyon nehéz az angol nyelv.. Az angol nyelvtanárom is mondta, hogy elég jó a nyelvérzékem.. Voltam már angol országos versenyen Pesten, 9. lettem.. Persze nem dicsekedni szeretnék.. Úgy gondoltam, tanulni szeretnék egy másik nyelvet a közel jövőben.. Most a spanyol nyelv tetszett nagyon, utána is néztem az interneten, és azt írták, hogy a világ legkönnyebb nyelve.. Csak félek, hogy összekeverem az angollal, és nehéz lesz majd.. A tanácsotokat szeretném kérni.. Érdemes lenne elkezdenem tanulni a spanyol nyelvet a közel jövőben?? Előre is köszönöm a válaszokat! :) [13/L]
2011. jan. 31. 18:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Én 14/L, fél éve tanulok angol mellé németet, egyáltalán nem kavarom. A spanyol se rossz, de én először ezt a két nyelvet szeretném kitanulni :)
2011. jan. 31. 18:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Japán, mert ő a vezető elektronikai hatalom , és Magyarország kezd k felé fordulni és pár év múlva hasznos állásod lenne így . A nyelv nem nehéz , csak a kandzsi (írásmódjuk ).
2011. jan. 31. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Sok a divatjapános, lesz elég japánul tudó.

A helyedben maradnék a spanyolnál, ha már ahhoz van kedvem.

2011. jan. 31. 19:51
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.. :) én sem nagyon szeretnék japánul tanulni, nekem nagyon ellenszenvesek, mások szerint aranyosak a japánok.. [=/] nekem a spanyol jobban tetszik.. csak jó hallani másnak a véleményét is, mert ha csak a magam fejem után mennék akkor hujúúj.. :) még egyszer köszönöm a válaszokat.. :)
2011. jan. 31. 22:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Az angol toronymagasan a leghasznosabb nyelv, a második helyen a német és francia van, utána jön az orosz, spanyol és portugál. A többi csak ezután jön.

"Most a spanyol nyelv tetszett nagyon, utána is néztem az interneten, és azt írták, hogy a világ legkönnyebb nyelve"

Ez így ebben a formában hülyeség, bár annyi igaz belőle, hogy angol után aránylag könnyű. De amennyi angoltudásod 13 éves korban lehet, az még annyira nem könnyíti meg a spanyolt sem.

"Csak félek, hogy összekeverem az angollal, és nehéz lesz majd."

Összekeverni nem fogod, de arra ne számíts, hogy nagyon könnyű lesz. Idegen nyelvet tanulni nehéz dolog. Mindenki azt mondja, hogy könnyű a spanyol, aztán mégse tudnak egy épkézláb mondatot spanyolul összetákolni, mert ráismerni egy spanyol szóra (jé, ez hasonlít egy angol szóra!), az még nagyon messze van attól, hogy valaki beszélni is tud spanyolul.

Amúgy a helyedben én inkább a franciát választanám, az nagyon hasonlít a spanyolra, az angolhoz még a spanyolnál is közelebb van, és ha majd tudsz franciául, akkor a spanyol úgyse lesz utána nehéz. Cserébe a francia sokkal hasznosabb a spanyolnál.

2011. febr. 1. 17:58
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a válaszokat! :)
2011. febr. 3. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!