Emelt szintü érettségi mennyivel nehezebb, mint a középfokú nyelvvizsga?
Nekem azt mondta a tanár, hogy csak egy hajszálnyival.
És orvosin beszámítanák többletpontként? Mmint ha sikeresen leérettségiznék emelten. Am németröl lenne szó. (helyesírásért nem kérek kioktatást, telóról írok)
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy utolsó előtti válaszolónak(15:42)
Világosíts fel kérlek:) Én eddig azt hittem, hogy a duplázás annyit tesz, hogy az érettségi eredményeket(ami alapból max 200 pont), amelybe beleszámít az összes tantárgya (magyar, matek, stb. is) duplázzák meg.
De erről még nem hallottam, hogy csak a két választott tárgyat. Ez tényleg így van?:O
Szóval: kétféle pontszámítás létezik.
Az egyik így jön ki:
- érettségik százalékos eredménye/5, ezeket adják össze, ebből ugye 100 pont jöhet ki.
- két év végi jegyek értékének kétszerese, ezeket adják össze, ebből szintén 100 pont jöhet ki.
- a két felvételi érettségi százalékos eredményének összege, ebből pedig 200 pont jöhet ki.
A másik pedig:
- a két felvételi érettségi százalékos eredményének összegének a kétszerese, ebből kapásból 400 pont jöhet ki, vagyis az előbbi első 2 pontot teljesen elfelejtjük.
Mindkét esetben ezekre jönnek a rá a pluszpontok, max. 80 pont értékben.
Remélem, segítettem, ha van még kérdésed, akkor nyugodtan :)
Mindenképp előbb érdemes menni nyelvvizsgázni
(érettségi előtt) Akkor az ember érzékeli
is a különbséget (ha van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!