Van értelme az intenzív nyelvtanfolyamnak?
Újrakezdő vagyok és lenne most időm egy intenzív angolt elvégezni, ami annyit tesz, hogy heti 5 napon keresztül 8-12:30-ig minden nap angol 4 héten át.
Azt ígérik, hogy ennyi tanulással + még otthon napi 2 óra gyakorlással mehetek középhaladóra, onnan haladóra, végül nyelvvizsga felkészítőre. Ahogy számoltam, bő 4 hónap alatt középfokig eljuthatok. Vajon ez lehetséges?
Lehet, hogy kishitű vagyok de szerintem ezek szerintem nem működnek. Hacsak nem vagy zseni, mert akkor bocsi:D
Szerintem ott is csak feladatokat oldotok meg, csak közösen és egy csomó pénzt ki kell adni ezekért. Sokkal jobban járnál szerintem ha otthon egyedül átnyálaznál nyelvvizsga felkészítő könyvet-minden nyelvvizsgához lehet venni ilyen könyveket-és megoldod:)
Szóbelire pedig keresel egy anyanyelvű tanárt aki beszélget veled, kijavít a beszédben és a levelekben is.
Én így csináltam és maximálisan bevált:)
L/19
én nyáron jártam intenzív tanfolyamra. egyszer nyár elején utána nyár végén. és alapfokról középfokra ugrottam, a nyelvvizsgát is sikeresen letettem. szerintem menjél, mert megéri, különösen az elején. de csak akkor menj, ha van is rá időd és az alatt az 1 hónap alatt semmi mást nem csinálsz - persze olvashatsz v sportolhatsz - a nyelvtanuláson kívül, tehát nem dolgozol, nem jársz egyetemre...
viszont a magántanár is jó lenne, ha minden nap elmész hozzá és egy órát ott vagy, az a végén jobban meg fogja érni, mint egy tanfolyam. mert ha pl. másfél órát jársz naponta, az olyan, mintha egy 8-12-ig benn ülsz a tanfolyamon.
de persze ez csak akkor fog menni, ha otthon is legalább annyit tanulsz, mint a tanfolyamon.
ja és egyszerre csak 1 tanfolyamot csinálj! utána várj 1 hónapot, amikor ismétled az anyagot és hagyod ülepedni a szavakat és utána megint mehetsz!
sok sikert hozzá!
Én is nyáron jártam intenzív angol tanfolyamra hétfőtől péntekig 5 óra, 4 héten át.
Középhaladón kezdtem, azon átvettük a nyelvtant, mármint ami ahhoz a szinthez tartozik (5-6 igeidő, plusz más szerkezetek) sokat kommunikáltunk, fogalmazásokat írtunk, szövegeket olvastunk, fordítottunk (Headway-ből tanultunk)
Nagyon hasznosnak éreztem, letisztult egy csomó dolog, nagyon jófej volt a tanárunk is :)
Ezután folytattam haladó csoportban, ugyanígy intenzíven. Ott végigvettük az összes igeidőt és szerkezetet, és nyelvvizsga feladatokat is megoldottunk. Rengeteg szót és kifejezést kellett megtanulnunk, sok volt a házi is (levélírás, vizsga gyakorlatok, szóbeli feladatok). Ez tényleg kemény 4 hét volt.
Ezután a csoport nagyja elment nyelvvizsgázni, többségüknek elsőre sikerült. Én nem mentem, mert én szakmait választottam, a következő 3 hónapban arra készültem magántanárral.
Ezek az intenzív tanfolyamok jó alapot adtak, itthon is rengeteget készültem, a másodikra más kevesebb energiám és időm maradt a konkrét tanulásra, de nem hagytam abba, jól ment az is :)
Szóval nyáron hasznos, főleg ha nyelvvizsga kell, arra pik-pak felkészülsz, leteszed és idővel ráérsz bővíteni a szókincsedet olvasással, filmnézéssel vagy külföldi munkával... Attól lesz használható a nyelvtudásod, minden más tanfolyam (legyen az intenzív vagy több hónapos) ugyanúgy passzív tudást ad.
Az intenzív előnye: idő, rövidebb idő alatt megkapod a tananyagot, gyorsan túl vagy rajta
Hátránya: kevesebb időd marad tanulni és készülni az órákra, ha az elején megcsúszol 1-1 leckével, tanulnivalóval akkor azt nyögöd a végéig hacsak nem szánod rá a hétvégédet. Fárasztó, de büszke lehetsz magadra ha végigcsinálod és még eredménye is lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!