Kínai nyelvtanulás - milyen szintre lehet eljutni 2 év intenzív tanulás után?
Üdv!
Kicsit megkésve azért, de válaszolok...hátha később segít másoknak is!:-D
Hol is kezdjem...először is kijavítom az egyik hozzászólásod!:-D
Szóval a kínaiban a BESZÉD a rettentő NEHÉZ, az ÍRÁS-OLVASÁS marha EGYSZERŰ!!!
Csak h a félreértéseket elkerüljük...:-D
De persze minden csak gyakorlás kérdése.
Az írás-olvasás valóban nehéznek tűnik egy laikus számára, de valójában pofon egyszerű...egyetlen dolog kell az elsajátításához...amit pedig úgy hívnak, hogy fenék...:-D
Egyszerűen minél több karaktert kell megtanulni, az írást pedig naponta írogatni. Ennyi az egész.
A kínaiban semmiféle nyelvtan nincs mondhatni, ezzel nem lesz gondod!
A karakterek tanulása pedig magolás...
Az, hogy te jól is beszélj kínaiul...uhhh...az már keményebb dió lesz, azt biztosra veheted!! :D :D
Meg merem kockáztatni, hogy nem fogsz tudni jól megtanulni kínaiul beszélni Magyarországon...mert nem nagyon vagy nyelvkörnyezetben és ez nem egy olyan nyelv, amit meg lehet tanulni szépen beszélni e nélkül...
Nade akkor hogy a kérdésedre is válaszoljak!
2 év alatt nagyon jól meg lehet tanulni kínaiul!! Olvasni nagyon simán, kommunikálni is...a tolmácsolást azért még ne nagyon vállald...:-D
A kérdés csak az, hogy te mennyi energiát vagy hajlandó beletenni...ez a legfőbb kérdés...
És akkor most jön - az amúgy nem is rejtett - titok...akinek nincs valamilyen elszántsága kínait tanulni, hanem csak úgy legyen még 1 nyelv a tarsolyomban...nahát azok elég hamar fel szokták adni...
Jó ha tudod. Ez a statisztika.
Pedig a kínai nyelvet tanulni EGYSZERŰ!! De tényleg! Csak rengeteg ENERGIÁT ÉS TÜRELMET kíván...
Magyarán nem kell hozzá lángésznek lenni, mert nyelvtan szinte semmi, de a karaktereket tanulni és a kiejtést gyakorolni sok idő lesz...
És hogy tudd elengedni a nyelvtanulásról alkotott képedet...ez még nagyon fontos!!
Ne gondold, hogy olyan módon tudsz megtanulni kínaiul, mint mondjuk angolul, németül, stb...
Más "mentalitást" kíván...
Remélem segítettem, ha mégis belefognál, hajrá!!:-D
Én egyébként kb 1,5 évet tanultam magántanárnál kínaiul itthon, Magyarországon, majd kimentem Kínába egyetemre és ott még majdnem egy évet..
Szóval ha élvezed, akkor jó móka...és nagyon bele is lehet szeretni...:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!