Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet választanád a...

Melyik nyelvet választanád a helyemben, angolt vagy németet?

Figyelt kérdés
Tanultam német egy ideig,de már nagyon elfelejtetettem és alig emlékszem valamire.Angolból viszont nullán állok.
2011. jan. 27. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:

ANGOLT, ANGOLT, ANGOLT és megint csak angolt.

Majdnem anyanyelvi szinten tudok németül, angolul alig, és sz.rt se érek vele a munkaerőpiacon.

Semmilyen más nyelv nem számít, jó angol nélkül pont ott vagy, mintha nem lenne semmilyen nyelvtudásod.

Amúgy sokkal könnyebb is, egyszerűbb a nyelvtana, többször belefutsz, könnyebb gyakorolni, csak előnye van.

2011. jan. 27. 14:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Én 10 éve tanulok németet, 1 éve magántanárral, végig szenvedtem vele, most készülök a nyelvvizsgára, remélem sikerül és egy életre elfejthetem a nyelvet.

Angolt csak 2 évig tanultam, de majdnem olyan szinten állok belőle, mint németből álltam ezelőtt 1 évvel...

2011. jan. 27. 14:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Angollal sokkal többre mész majd a munkavállalásnál.
2011. jan. 27. 14:11
 4/8 anonim ***** válasza:

ANGOL!

Semmire nem mész angol nyelv nélkül!

Ráadásul mindennapi életben is hasznosíthatod, így tuti nem felejted el. (pl angol zenék, stb)

Én 2 év tanulás után középfokú nyelvvizsgát tettem le angolból.

2011. jan. 27. 14:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Én is az angol felé hajlok :)
2011. jan. 27. 14:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Úgyszintén csak azt tudom mondani, hogy az angolt. Nem egy olyan hejjdegyönyörű nyelv amitől hasra esik az ember ha meghallja, de ebben az esetben azt kell hogy mondjam, ne ez legyen a fő szempont. Az angol manapság már jóformán alapműveltségnek számít, és mindenhol azt kérik. Persze, tolmácsnak fölösleges vele menni (mivel ma már minden második ember beszéli legalább egy erős alapfokon), de mindenhova ez kell, jóformán a mindennapokhoz is.
2011. jan. 27. 16:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Angolt! Könnyebb és fontosabb nyelv is
2011. jan. 28. 15:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Angolt többre mész vele és mivel minden nap találkozik már vele az ember, könnyebb is:)
2011. jan. 29. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!