Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit csináljak szerintetek?

Mit csináljak szerintetek?

Figyelt kérdés

olaszt tanulok, második nyelvet nem tudok választani :'(

annyira ki vagyok már borulva. általánosban németet tanultam, bár nem sok maradt meg bennem, szar tanár volt. a nyelv olyan semleges nekem, viszont Németországot és Berlint imádom. lehet még választani spanyolt, ami a kedvenc nyelveeeeeem, és Spanyolországot is imádom. nem tudom melyik nyelvet válasszam. :( berlinben imádnék élni, de a spanyol a kedvenc nyelvem :/

2011. jan. 19. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Olasz mellé én angolt választanék, vagy ha azt nem lehet akkor németet. Ez a két leginkább beszélt nyelv (szerintem) Európában. Nyelvet tanulni bármikor ráérsz, ha később lehetőséged lenne kiköltözni, még akkor sem vagy elkésve... Én nem ebből indulnék ki, hanem abból hogy ha bárhova elutazok, ott megtudjam értetni magam, és sajnos vagy nem sajnos ez többnyire az angol és a német!
2011. jan. 19. 21:03
 2/8 A kérdező kommentje:
angol azért nincs ideírva mert azt magánban tanulok. nem tudom, hogy miért kell állandóan emlegetni, ha nincs itt a fent írtak között. :/ de köszi egyébként a véleményt.
2011. jan. 19. 21:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Én a németet választanám. Ha olaszul tudsz, onnan már ahhoz képest egyszerű megtanulni spanyolul, a németet viszont nem hiszem, hogy olyan egyszerűen megtanulnád magadtól. Ja, meg azért, mert szeretem a németet :)
2011. jan. 19. 22:08
 4/8 A kérdező kommentje:
:)
2011. jan. 19. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Véleményt kértél, elmondtam, és tetszik nem tetszik, az angol akkor is oda tartozik ahova soroltam, viszont nem véletlenül írtam utána a németet. Első voltam
2011. jan. 20. 00:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Németet kell tanulni, mert az hasznos. A spanyol jó hobbynak, de ráér később is. Olasz után nem lesz nehéz amúgy sem. A német hasznos, de nehéz. Berlin csakugyan jó hely.
2011. jan. 20. 01:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Mivel már olaszt tanulsz, szerintem is inkább a németet válaszd. De ha úgy gondolod, hogy esetleg nem szeretnéd, meg sokkal jobban húzol a spanyol felé, akkor inkább azt válaszd, mert fél gőzzel tanulni a németet nem éri meg. és azon gondolkodni közben, miért nem inkább a spanyolt választottam....már két nyelv mellé végül is mindegy lesz, melyik a harmadik...már így is jól állsz.
2011. jan. 20. 15:48
 8/8 A kérdező kommentje:
hát ez a baj, hogy a spanyolt jobban szeretem, Németországba meg jobban vágyódom. :/
2011. jan. 20. 15:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!