Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tanult valaki a START német...

Tanult valaki a START német nyelvkönyvből? Ha igen milyen könyvnek tartjátok?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdem,mert eléggé megoszlanak a vélemények róla.Vagyis mondhatnám azt hogy sokan inkább fikázzák.
2010. dec. 30. 21:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is borzasztó. Középfokú nyelvvizsgám volt már, amikor gimnáziumban bepakoltak egy kezdő német csoportba, hát ebből a könyvből biztos nem jutottam volna el a középfokra...
2010. dec. 31. 11:03
 12/16 anonim ***** válasza:
nekem tetszett anno
2011. jan. 1. 10:43
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Látom a többségnek nem vált be a könyv akkor ezekszerint!
2011. jan. 1. 13:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Tényleg nem a legjobb. Bár mondjuk német tankönyvből még nem sokat láttam, ami tényleg jó lett volna.

(És az enyémnek is szétestek a lapjai :)

2011. jan. 1. 14:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Az egyik hasonló kérdésnél már leírtam, de azért ide is, csak rövidebben. A Startot és Unterwegs-et szerettem, szerintem nagyon jók, ellenben a Grünes Licht-tel, amitől kirázott a hideg. Az 1-2. kötetből meg lehet tanulni, én ezekből jutottam el nyelvvizsgáig + nyelvvizsgára még az egy híján húszból készültem.

Általános iskolában meg talán Schulbus volt a címe? Már nem emlékszem :)

2011. jan. 1. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Az első két kötet most már egész szerethető, tanulható, annak idején, amikor én tanultam belőle, még nagyon erőltetett volt ( a majom fel van mászvatva a fára - típusú példamondatokkal) Általánosban a Kinderthemen 1-7-ből tanultam, ami nem tetszett, mert a tanár nem magyarázott hozzá szinte semmit. Abból a szempontból viszont jó könyv volt, hogy volt benne mindenféle feladat (kösd össze, rejtvény, szövegértés, magnó). Középsuliban az első két évben tanultunk a Themenneu könyvből, ami azért volt jó, mert az egyes fejezetek elejére ki voltak gyűjtve az ismeretlen szavak. Viszont csak nyelvtanra épült, semmi egyéb témát nem lehetett belőle megtanulni.

Sok segédkönyv van, amit érdemes bevetni. Az egyik ismerősöm most különnémetre jár, s ők egy Delpine nevű sorozatból tanulnak, ami fent van a neten is.

2011. jan. 1. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!