Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor tudom, hogy mikor kell...

Mikor tudom, hogy mikor kell will-t és mikor goning to-t használnom?

Figyelt kérdés
Doga lesz és nem vágom :((
2010. dec. 8. 18:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem szécsényi vagy véletlenül? :D

Amúgy egyszerű: a will akkor, amikor 50%os bizonyosság, vagy éppen a beszéd pillanatában határozok el valamit. To be going to-t bedig 80%os bizonyosság, vagy már régebben (a beszéd pillanata előtt) eldöntötted :)

kalappal a dogához :)

2010. dec. 8. 21:37
 12/14 A kérdező kommentje:
Kössz emberek :)))
2010. dec. 8. 21:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Így van utolsónak van igaza!

Will: általában spontán

Going to: meg előre eltervezett

2010. dec. 8. 23:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Hanyadikos vagy?

Nekem 4-5-6 osztályban kevésbé ment az angol.

Aztán 7 osztályban már van ami beékelődött.

Most 8-ban már elég folyékonyan tudok angolul beszélni.

Egy idő után egyszerűen jön magától, de ahhoz valószínű, hogy sokat kell tanulni. Olvass minnél több angol szöveget és próbáld megfigyelni, hogy mikor van 'will' és mikor 'going to'.

Ha gondolod írj levelet és elmagyarázom részletesebben. De ha bármi problémád van angollal kapcsolatban akkor is írj. Nagyon szívesen segítek. :)

2010. dec. 9. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!