Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megtanulható-e otthon egy...

Megtanulható-e otthon egy idegen nyelv, tanári segítség nélkül?

Figyelt kérdés
2007. máj. 25. 14:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

Hogy haladsz, hol tartasz a tanulásban?

2010. aug. 31. 11:46
 12/23 anonim válasza:
26%
Én is szeretnék idegen nyelvet tanulni, s cserében zongorázni tanítanám az illetőt.
2011. ápr. 12. 23:45
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
Minden további nélkül , ha van egy kis nyelvérzéket , az egész adottság és elhatározás kérdése és ha már tudsz egy másik idegen nyelvet , akkor sokkal könnyebb lesz , mert a nyelvtant sokkal jobban átlátod és az első nyelvtanulásra visszagondolva rá jössz h milyen sorrendben kell megtanulni a nyelvtani dolgokat. Ha van már egy pár száz szavas szókincsed nyugodtan ess neki a nyelvtannak komolyan , magas szintig , mert azt csak egyszer kell normálisan megtanulni és jobb rögtön az elején utána pedig bővíteni a szókincset. Én 18 éves vagyok most érettségiztem előrehozottan 5-re németből , most nyáron pedig elkezdetem angolozni azért 18 év alatt azért még ha nem is tanultam soha tudok pár száz szót , meg van egy csomó olyan ami németből ismerős , a nyelvtannal meg sosem volt gondom , tehát kár tanárra költeni , felesleges gazdagítani őket , magadtól is menni fog , tudom h most manapság menő dolog azt mondani h "magántanárhoz járok" meg ilyenek de szerintem az még nagyobb szó ha azt mondod "én ezt a nyelvet saját magamtól sajátítottam el" Jah és egyébként apukám is magától tanult meg németül , soha nem járt tanárhoz és nem tanulta az iskolában sem és fél év kinttartózkodás alatt elég jól beszélt már...
2011. júl. 11. 16:56
 14/23 Fenyvesi Gábor ***** válasza:
5%
N E M!!!!
2011. nov. 24. 12:05
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

Kedves 3. hozzászóló! Erről én is hallottam, én úgy tudom, hogy amikor angliában beszédet mondott, akkor az emberek azt mondták, hogy mennyire hasonlít a magyar nyelv az angolhoz.

Egyénként meg lehet tanulni simán.

2012. jan. 28. 18:46
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

Én magamtól tanultam meg japánul középfokú szinten. Le is nyelvvizsgáztam, úgyhogy egyáltalán nem lehetetlen. Jó nyelvkönyv, hanganyag, film/sorozat az adott nyelven bőven elég. Persze nem árt, ha van 1-2 ember, akivel tudsz a választott nyelven kommunikálni, hogy ne csak passzív tudásod legyen, hanem tudj aktívan kommunkiálni. Meg persze kitartás és elszántság is kell hozzá.

A tanár arra jó, hogy beütemezze a tanulás menetét, ösztönözzön a tanulásra ha ellustulnál, és kijavítsa a hibáidat. De ha tudod, hogy milyen ütemben szeretnél tanulni, van elég kitartásod, és a feladataidhoz van megoldókulcs, akkor meg tudod csinálni egyedül is.

がんばれ! ^^

2012. máj. 27. 19:30
 17/23 anonim ***** válasza:
20%
nondat
2013. szept. 19. 13:29
 18/23 anonim válasza:
26%
Én annyira szeretnék megtanulni angolul, de valahogy antitalentum vagyok a nyelvekhez. Ha valaki segítene beszéltetne, hogy rögzüljön, az talán segítene. Zongorát, szolfézst vagy hangképzést tudnék cserében vállalni a tanításáért.
2015. febr. 19. 23:54
 19/23 anonim ***** válasza:
16%
Beszélgetés nélkül nemigen lehet megtanulni, ahhoz kénytelen leszel segítséget kérni. Amúgy hogy állsz vele? 8 év alatt megtanultál?
2015. márc. 25. 19:17
 20/23 anonim válasza:
21%
Szerintem letett róla hogy megtanuljon angolúl...9 sikertelen év!
2016. márc. 24. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!