Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért hallani egyre többet,...

Miért hallani egyre többet, hogy hasznos az orosz nyelv és megéri tanulni? Valóban így van?

Figyelt kérdés
2009. jan. 15. 07:19
 1/6 anonim ***** válasza:
11%
SZIA.ÉN KB.24 ÉVVEL EZELÖTT TANULTAM OROSZT MÉG ÁLT.ISKOLÁBAN.DE NEM VENNÉM ÉSZRE HOGY ITT MAGYARORSZÁGON HASZNÁT VEHETNÉ AZ EMBER.MEX.TOLMÁCSKÉNT.
2009. jan. 15. 09:06
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Én sem értem az okát ( de biztos van, gyanítom politikai), a legtöbb állást én pl azért nem tudtam megpályázni, mert angol német mellé orosz tárgyalóképestudást is kért. Vagy ha nem oroszt, akkor valamilyen szláv nyelvet. Az egyik Frei dossziéban volt régebben, hogy a magyar vezető üzletemberek nagy része titokban (de hogy miért titokban) keményen oroszt tanul....
2009. jan. 15. 09:07
 3/6 anonim válasza:
37%

Európa a volt szovjet tagállamokba exportál. Ilyen egyszerű. Tehát aki a külkereskedelem valamely területén akar elhelyezkedni annak ez plusz nyelv. De a román, lengyel, szerb is keresett.

Amúgy elég könnyű nyelvnek tartom. Érdemes tanulni.

2009. jan. 15. 09:49
 4/6 Hintalow ***** válasza:
73%

Az egyik barátom anyai ágon orosz, ezért anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet. Más konkrét végzettsége nincs, de 2-3 éve dolgozik egy utazási irodában ami az orosz térségekbe szervez utazásokat. Jelenleg kb 300.000-350.000 nettót kap (lagalábbis egy fél éve, amikor találkoztam vele ennyit kapott)

Tehát valamit érhet az orosz nyelv...

Mostanság kezdik felfedezni a szláv területeket, mint potenciális üzleti lehetőséget és felvevőpiacot. Szerintem jó választás az orosz nyelv, jól el lehet vele helyezkedni.

2009. jan. 15. 10:00
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

a rendszerváltás óta folyamatosan azt lehet hallani (csak halkan, mert szalonképes a letünt, elnyomó rendszerhez bármi módon is kötődni), hogy akkor lehetnénk nagyok, ha rajtunk keresztül kereskedne a nyugat az oroszokkal. Erre meg is volt minden lehetőségünk, csak a már említett okok miatt szinte egyikkel sem értünk.

Mostmár alig van velük kapcsolatunk, alig beszél valaki oroszul stb. Kezdhetünk kaparni vissza...

Elvileg, ha végre magáhoztér ez az ország, akkor hatalmas lehetőségek vannak benne. Kérdés, hogy mikor leszünk képesek távolabb látni a saját orrunknál, mikor leszünk képesek túllépni a mocsokkomcsinépnyúzó retorikán. Mert addig felesleges oroszt tanulni.

Ez van.

Szerintem.

2009. jan. 15. 11:43
 6/6 anonim ***** válasza:
80%
Szia! Én nagyon örülök, hogy szüleim tanácsára elkezdtem oroszt tanulni. Már megvan a felsőfokúm belőle, és 16 éves korom óta dolgozom vele (tolmács munka), és nagyon kéne még ember a fiatalok közül erre a munkára, de nincs.
2009. jan. 15. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!