Milyen módszerrel kezdjek el tanítani valakit angolra?
Először is, az olvasásra gondoltam, és utána az írásra.
Ismertek olyan oldalt esetleg neten, ahol vannak ilyen kis leckék kezdőknek? (pl.könnyen olvasható szöveg stb.)
Ha már az olvasás, írás megy, hogyan tovább?
Köszi! :)
5 évig tanultam az egyetemen, hogy hogyan kell nyelvet tanítani, kötve hiszem, hogy egy fórum elég lenne arra, hogy leírjam. :)
Egyébként ez nem úgy működik, hogy olvasás, írás, stb. Mit olvastatnál vele, ha nem tud angolul? Attól is függ ez, tud-e már valamit, vagy a nulláról kezdi.
Utolsónál a pont,az első kettő nagyon lekezelő... Ráadásul hány olyan egyetemen végzett nyelvtanárhoz volt már szerencsém aki hülye volt mint a s.... már bocsánat.
Vegyél egy angol nyelv kezdőknek könyvet,lehetőleg olyat amit az sikolában használnak,és kezdjétek el.
Ha jól emlékszem mi régen(kb 20 éve) ezelőtt az ábécével kezdtük,mert ugye az angol nem fonetikusan ír ahogyan mi és a kiejtésen nagy hangsúly van.Én az USA-ban élek és ebből az elején elég sok gondom volt.
Tehát nyelvkönyvet szerezz.
Pl van nagyon jó könyv a Dohár:Kis angol nyelvtan c. könyve de ahhoz kell némi alap azt hiszem.
Sok sikert!
Kedves utolsó, te vagy baromi lekezelő, ne haragudj. Semmivel nem akartam megsérteni a kérdezőt, egyszerűen csak azt mondtam, öt év anyagát nem tudom neki leírni. Viszont ha megválaszolja azokat a kérdést, amit feltettem (nulláról kezd-e az illető), akkor már többet tudok segíteni. A ynelvet személyre szabottan lehet és kell tanulni, nem minden tankönyv jó mindenkinek.
Ennyit akartam csak, nem akartam lekezelő lenni.
Ugyanakkor mindenki magából indul ki :)
Szóval kérdező, még mindig várom, hogy megírd az illető nemét, korát, nyelvtudásának szintjét, hogy tud-e más nyelvet esetleg, stb. Ezek ismeretében szívesen segítek, mivel tanítok, ráadásul kicsiket is, sok neked megfelelő anyagom lehet.
Hát szó ami szó,én sokszor vagyok lekezelő :) tehát a magából indul ki elmélet az most helytálló volt.
Nem akartalak megbántani igazán,ne haragudj ha így történt.
Jó kis vita alakult itt ki, nem mondom...
Hát először is, bocsi, én tettem fel úgy a kérdést, hogy teljesen félreértettétek. Ez az én hibám.
Egy 20 év körüli srácról van szó, aki már tanult angolt, szóval nem kezdő, az alapja megvan, úgy az olvasáshoz, mint az íráshoz. Csak sokszor helytelenül olvas/ír, és ezért kérte a segítségem. Egyfajta korrepetálásról lenne szó.
Kedves utolsó, köszi szépen, a nyelvtudásom nagyon jól van.
Most biztos azt fogjátok mondani, hogy ilyen ne menjen tanárnak meg mittudom én... mert képzeljétek, én is tanárnak készülök. Sőt, jövőhéten megyek is tanítani.
DE. Teljesen más tészta, amikor megadott lecketervet kell kövess (amit igaz, hogy én írok, de megadott feltételek alapján) vagy csak úgy a semmiből megkér egy veled egykorú srác, hogy segíts, és azt se tudod, hogy hogy mit miből mennyit... Tanácstalan voltam, hogy hogyan is kezdjek hozzá, ennyi az egész.
Szeretek tanítani és az alap is megvan (nyelvtudás, nyelvkönyvek stb). Pillanatnyi elmezavarban szenvedtem amikor kiírtam a kérdést, amit már jó párszor megbántam látva, hogy így ismeretlenül és nem tudva a hátteret hogy lehurrogtak.
Köszi azoknak, akik normálisan válaszoltak:)
De amúgy ez nem csak Veled van így és nem csak a Te kérdéseddel,hanem gyakorlatilag az összessel.
A magyar ember ilyen sajnos,mi egymás farkasai vagyunk.
Ezért alakultak úgy otthon a dolgok ahogy... az összefogásnak és az egymás segítésének a leghalványabb szikrája sincsen meg bennünk.Egy percig se okold magadat.
Ez a gyakori kérdések oldal pedig nem éppen egy hiteles fórum vagy forrás akárhogyan is nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!