Nyelvvizsga (angol B2) ?
Melyik nyelvvizsgát ajánljátok?
Szóban gyengébb vagyok ezért nem mentem még nyelvvizsgázni. Írásban megy de szóban nagyon izgulok és elrontom ezért olyan nyelvvizsgát keresek ahol könnyebb a szóbeli valamennyivel.

Nekem is az origo bevált. Az szerencsés, hogy a többi feladatrésszel fel lehet húzni, ha a beszéd nehezebb. A beszéd 65% körül volt, de a magnó hallgatás jobb lett, az íráskészség/szövegértés meg 90% feletti. Érdemes a beszéd témákra tudatosan készülni, ha az anyanyelveden se erősseged a spontaneitás. Legalábbis én így vagyok vele és segített.
A TELC-en is segítőkészek a vizsgáztatók szóbelin. Viszont ott a magnóhallgatás nehezebb. Illetve párosan szóbeliztek, kicsit függ az eredmény attól is, hogy milyen partnert kapsz.

"Az szerencsés, hogy a többi feladatrésszel fel lehet húzni, ha a beszéd nehezebb."
Ez mindenhol így van. A Dexamon pl. elég csak 40%-ot elérni, ha a többi résszel tud valaki kompenzálni, és így kijön az átlag 60%.

Nincs kifejezetten jó tapasztalatom az Origóval kapcsolatban. Nekem pont a hallásértés miatt nem sikerült elsőre a komplex vizsga, mert nem tudtam a hallott szövegre és a magyar kérdésekre egyszerre koncentrálni, és a szelektív hallásra mentek a feladatoknál (szinte az összes kérdés 1-2 pontos volt, csak egy szót, kifejezést kellett kihallani a szövegből), miközben a gyakorlókönyvben ezek a feladatok száma jelentősen kevés volt. A beszédkészség és az íráskészség nem okozott különösebb nehézséget, mindkettő 80% feletti lett, sőt a beszélgetés rész majdnem maxpontos volt.
A szóbeli vizsgarészt végül az Euroexam-nél tettem le két-három hónappal később, és sokkal jobb eredményem lett a hallásértésnél, majdnem 80% lett, pedig nem gyakoroltam rá többet, mint az Origo feladataira.
Viszont ha valaki tud gyorsan és helyesen fordítani, és erős a koncentrációja, nem lesz rossz választás az Origo. Nekem viszont csalódás volt, hiába kétnyelvű, vannak hátulütői.

"hiába kétnyelvű, vannak hátulütői"
Pont az a hátulütője, hogy kétnyelvű. Nehéz ide-odaváltogatni két nyelv között. Fárasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!