Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angoltanuláshoz (B2-ről C2-re...

Angoltanuláshoz (B2-ről C2-re) melyik könyvet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Egyéb források, anyagok lesznek mellette kiegészítésként.

Köszönöm!

tegnap 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:
A hivatalos anyagot.
tegnap 19:10
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
C2-t nem lehet egy könyvből elérni. Ahhoz aktívan kell használni a nyelvet, ott már gond nélkül elolvasol szakirodalmat is angolul, érted a videókat vagy ha hozzád beszélnek. Ez egyetlen könyvben nincs benne.
tegnap 19:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Nyilván nem egy könyv, kisegítő anyag lenne. Én is tisztában vagyok vele, hogy a C2 gyakorlatilag az anyanyelvi szint.
tegnap 19:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Illetve tervezem, hogy angol nyelvterületre költözöm egy-két évre. Segédanyagra gondoltam. Pl a Close-up tankönyv vagy az English Grammar in Use.
tegnap 19:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Ugyanakkor amerre én jártam, egy tanévnyi tanulmányozása után a C2 tankönyvnek, aki komolyan gondolta, le is vizsgázott sikeresen.

Természetesen magában a C2 tankönyv nem elég, de hát az ember feltételezi, hogy a C1-es év (hát az is kell hozzá) is olvasmányok megemésztésével, hanganyagok elemzésével, stb. történik.

Manapság nem nagyon van több idő a felkészülésre, mint egy tanév C1, egy tanév C2 - noha természetesen a C2 vizsgának nagyobb az esélye, ha az ember ad a felkészülésre 40 db szépirodalmi művet, kényelmes tempóban, a megmagyarázhatatlannak tűnő nyelvtani szerkezeteknek utánajárással, stb. Régen az ELTE angol szakjain is úgy volt, hogy egy év után kellett egy házi C2-t letenni, ami, hát, valljuk be, sokaknak sikerült is.

egy tanév alatt B2-ről C2-re, hát az kissé huzattyús lenne, bár ha valakinek nincs más dolga, és jó nyelvérzéke van, akkor akár sikerülhet is, még ha olyan feje tetején egyensúlyozott és bármikor ráomolható is a tudásanyag. Egyetemen gyakorlatilag minden vizsga ilyen. :D

Ja, hát C2 alatt a CPE-t értve. A többi az egy kalap tyúkszar, IELTS meg TOEFL.

tegnap 19:50
 6/8 Thunderfairy ***** válasza:

A többi egy kalap tyúkszar, IELTS meg TOEFL.

Pont 2 nemzetközi nyelvvizsgát tyúkszaroztál le??? Akkor melyik az igazán jó??? A magyarországi egyéb nyelvvizsgák nem érnek közel se annyit mint ez a kettő.

A kérdező meg B2-ről elöszőr érje el a C1-et. Lehet hogy már arra is azt fogja mondani hogy elég neki az a szint. Ha kevésnek érzi majd akkor C1-ről sokkal inkább fel fog tudni menni C2-re. Ekkorát már ne akarjunk ugrani egyből. Legyen meg előbb a C1.

ma 12:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Egyébként van C1 nyelvvizsgám, de azt évekkel ezelőtt csináltam. Nincsenek illúzióim, először vissza kell hozni azt a szintet, de utána a C2 a cél.
ma 14:04
 8/8 anonim ***** válasza:

"Pont 2 nemzetközi nyelvvizsgát tyúkszaroztál le???"

Igen. Ha ismernéd mind a hármat, te is egyetértenél.

"Akkor melyik az igazán jó???"

A CPE.

"A magyarországi egyéb nyelvvizsgák nem érnek közel se annyit mint ez a kettő."

Ez igaz, de mi köze van ennek a megállapításnak bármihez? A kérdés sem és az én válaszaim sem szólnak a magyarországi egyéb nyelvvizsgákról.

"A kérdező meg B2-ről elöszőr érje el a C1-et."

Hát nem ezt írtam???

ma 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!