Biztos nagyon jól kell tudni németül, de az anyanyelvi szint 20+ év kint élést jelent."
Bocsi,tudod mi a DSD?Előtte minden tantárgy németül a suliban,1 év előkészítő heti 34órával,csereprogramok,stb.Ha ezen a vizsgán nem csak átcsusszansz,hanem érdemi eredményt mutatsz fel és ugy kapsz C1-et(mert amugy nem az,3000-ért írják át itt)akkor simán megállod a helyed külföldön,tudod rengetegen mennek innek ki tanulni.
2010. nov. 9. 21:27
13/17 anonim válasza:
Raven92 válasza:
"Az anyanyelvi szint egy nagyon erős túlzás volt.
Biztos nagyon jól kell tudni németül, de az anyanyelvi szint 20+ év kint élést jelent."
Bocsi,tudod mi a DSD?Előtte minden tantárgy németül a suliban,1 év előkészítő heti 34órával,csereprogramok,stb.Ha ezen a vizsgán nem csak átcsusszansz,hanem érdemi eredményt mutatsz fel és ugy kapsz C1-et(mert amugy nem az,3000-ért írják át itt)akkor simán megállod a helyed külföldön,tudod rengetegen mennek innek ki tanulni.
Igen ezt mindet tudom, látom téged nem lehet meggyőzni. Akkor mondjuk azt, hogy majdnem perfekt. ;)
2010. nov. 10. 19:38
14/17 anonim válasza:
Angolon nagyon-nagyon-nagyon (!!!!) durva a hallásértés. Gondolom, németből is hasonló a helyzet, bár nem állítom.
2010. nov. 10. 21:14
15/17 anonim válasza:
én kétszer is voltam németből ÖSD-n és még mindig nem sikerült.. és itt ugye, ha pl. nálam a szövegértés nem sikerült, buktam az egészet, mindegy, hogy a szóbelim 90%-os lett.. Most az ECL-t szeretném megpróbálni, mert itt részenként csak 40% a minimum és ha az egyik fele nem sikerül, elég csak azt megismételni. Van hozzá egy gyakorlókönyv, amiben szerintem túl könnyűek a feladatok :/ (ösd-nél is ezzel szívtam meg, a gyakorlók 70-80%osak a vizsga mégsem sikerült..) és most nem tudom, hogy mit csináljak. Angolból a hallgatás nagyon durva, de németből gyakorlók nem tűntek olyan vészesnek.. gondolom majd a vizsgán lesz nehezebb.. szóval majd a vizsga után kommentálok :)
2011. dec. 28. 22:09
16/17 anonim válasza:
Utolsó! Én úgy tudom h lehet csak az egyik felét ismételni, mert a neten láttam ilyen részvizsgadíjakat.
2011. dec. 29. 08:52
17/17 anonim válasza:
A felét kell fizetni és az egészet kell megcsinálni az ÖSD-n. sajnos :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!