Mi a véleményetek a Telc német középfokú nyelvvizsgáról?
Én tavaly voltam. Meglett elsőre. Szerintem nem volt vészesen nehéz, de azért kellett rá tanulni.
Igaz, hogy én jártam nyelviskolába is felkészítő tanfolyamra. Nem mondom, hogy nem volt hasznos, de többet jelentette az amit itthon egyedül tanultam.
Most mennék angolból is. De néztem a honlapot és az eddigi 5 prezentációs téma helyett van valami 20! :(
Ezek szerinte megváltoztatták az eddigi rendet és beszigorítottak? Vagy ez csak angolból van így és németen maradt az 5 téma?
Erősen gondolkozom rajta, hogy az angolt nem Telcen csinálom.
Felkészülés szempontjából szerintem nincs olyan nagy különbség, hogy most specifikusan csak az egyikre vagy csak a másikra lehet/kell felkészülni.
Ugyan azt kell tudni nagyjából mind a kettőn. Telcen van nyelvtani teszt, a másikon nincs. De szövegértés van mindkettőn, levélírás van mindkettőn, hallásértés van mindkettőn és a szóbelire is nagyjából ugyan azokat a témákat kell tudni.
Mi az a virtuális melléklet?
Általában egyébként vagy reklamálós levelet kell írni, vagy állásra/iskolába/tanfolyamra stb kell jelentkezni. A vizsgák 90%-ában ilyet adnak Telcen. Nálam is ilyen volt.
Bocs, az előbb egyébként rosszul írtam. Mint korábban is írtam, Telcen a szóbelin a prezentációs résznél németen csak 5 téma van (angolon van 20), ellentétben az ECL-el, ahol németen is 20 van.
Helyette van a Telcen írásbelin két nyelvtani feladat. De a nyelvtant úgyis meg kell tanulnod. Akkor már szerintem mindegy. Inkább legyen két rövid nyelvtani teszt, mint hogy szóbelin 20 hülyébbnél hülyébb témáról folyamatosan beszélni tudjak. Legalábbis én így vagyok vele. Van olyan téma, amiről hirtelen magyarul se tudnék 3-4 mondatnál többet beszélni.
Most megyek majd ősszel középfokú angolra (a tavalyi középfokú német után), épp ezekkel szenvedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!