Érdemes most nyelvvizsgáznom?
hát ha felkészültnek érzed magad, akkor ess neki. gyakorolhatsz típusfeladatokat is, vannak könyvek is.
olcsóbb meg nem lesz. de ha nem akarod az ECDL után, akkor várj még egy évet.
Egy nyelvvizsga 4 részből áll: szövegértés és levélírás - ezek az írásbeli feladatok (B rész) itt nem használhatsz szótárt, semmilyen más segítséget sem, be kell gyakorolni a levélformát és a használható kifejezéseket.
Magnóhallgatás és beszédkészség - ezek az A részt képezik. A magnóhallgatás nehéz az ECL-en, azt mondják sokan, mert tájszólásban beszélő embereket tesznek bele... A beszédkészségnél pedig beszélni kell, tételt kell húzni és ha jól tudom vagy képről kell beszélni, na meg a szituáció...
Fontos az intelligencia, mert előfordulhatnak olyan kérdések, témák, amikhez még nem tudsz hozzászólni magyarul sem...
Én így jártam nyáron, a vizsgafelkészítőn... Beszélgettünk a (foci)huligánokról és feljött a téma, hogyan lehetne őket lefékezni. Mindenkinek kellett mondania 1-1 ötletet, nálam már 4-ként megakadt a sor :) Vagy mit szólnál a háztartásbeliekről, a szenvedélybetegségekről vagy a gazdasági válságról? Mert nem csak család, hobbi, iskola fognak szerepelni a tételek között. Szerintem ne 2 nappal a vizsga előtt találd ki, hogy menni akarsz vagy sem, szerintem várd meg a következő időszakot vagy inkább menj el egy vizsgafelkészítőre, ott átveszik a nyelvtant és begyakorolják a feladatokat, sokat tanulhatsz a társaidtól bizonyos szituációkban... Vannak felkészítő könyvek (könyvesboltban kapható), azt sem árt beszerezni és gyakorolni folyamatosan, tv-t/rádiót hallgatni, levelezni anyanyelvű emberekkel, olvasni... Így kell készülni egy vizsgára, nem a bizonytalanban bízni.
Szerintem várj tavaszig mindenképp, de nyáron sem lennél elkésve, nyáron indulnak intenzív felkészítők, akkor csak a nyelvre tudnál koncentrálni és nem lenne plusz tantárgy.
1 hónap kevés, szerintem várj még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!