Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem tudom értem az...

Miért nem tudom értem az angol nyelv logikáját?

Figyelt kérdés

Idén előre hozott érettségit teszek angolból. Mivel az érettsègi vizsga nagyon könnyű, ezért bizonyosan le fogok tudni érettségizni belőle, ám az örömbe egy kis üröm is fog vegyülni, ugyanis nem sikerült elsajátítanom ezt a nyelvet. A 9-10.-es angolt tudom, a 11. osztályos viszont már nagyon nehèz nekem. A 12.-es meg olyan semmilyen, arra nem tudok mit mondani.

A fő probélám azzal van, hogy a mai napig nem értem ennek a nyelvnek a logikáját. Ez abból is látszik, hogy ha használnom kell egy igeidőt, akkor nem is tudom megmagyarázni, miért azt használom, csak, csak használom. A bonyolultabb nyelvtani dolgokkal (pl. szenvedő szerkezet) nem tudok mit kezdeni. Ha elém raknak egy olyan feladatot, ahol a mondat szavai össze vannak keverve, van, mikor meg tudom oldani, de gyakran csak tippelgetek, mintha totóznék.

Igen el vagyok keseredve, mert nem érzem a magaménak ezt a nyelvet.

ma 02:20
 1/2 A kérdező kommentje:
Egyébként nem is értem azokat, akik azt mondják, hogy ez a világ legkönnyebb nyelve. Eleinte tényleg az, de aztán már nagyon nehéz.
ma 02:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen, nyelvtanár is mondta, hogy a német egyből nehéz, az angol csalóka, mert eleinte sokkal könnyebb, ám ahogy egyre mélyebben belemész, folyamatosan bonyolódik a magasabb szinteken.
ma 04:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!