Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol a jővő idő kifejezése?

Az angol a jővő idő kifejezése?

Figyelt kérdés

Értem hogy:

I will - Épp most döntök el valamit, igéret, stb

Present Continuous - pl 100% hogy azt fogom csinálni holnap reggel

Going to - Eltervezett

De ha pl a Pc-vel ki tudom fejezni hogy mit fogok mondjuk holnap reggel csinálni akkor a will be-t mire használjuk? Az van leírva hogy jővőbeli folyamatra utal

jan. 18. 23:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ez ennyire egyszerű hogy csak arra gondolok hogy épp most ebben a pillanatban döntök el valamit, vagy azt akarom kifejezni hogy az épp folyamatban lesz, csak terveztem vagy lefixált valami? :D
jan. 20. 13:09
 12/15 anonim ***** válasza:

7: I'm working next week – jővő héten dolgozni fogok (tudom, mert pl. megvan a beosztásom már, hétfő-kedd délelőttös leszek, sze-csü délutános, stb.)

I'll be working next week – egész jövő héten dolgozni fogok (nem lesz másra időm, a munka fogja kitölteni a hetemet)

11: Nagyon leegyszerűsítve igen, ennyire egyszerű. Aztán egyszercsak meghallod, hogy egy anyanyelvi beszélő valamit, amit épp most döntött el, going to-val fejez ki, és akkor megint vakarhatod a fejed… Az a helyzet, hogy a will és a going to között sokkal kevésbé van olyan merev határ, mint amit a tankönyvek sugallnak.

jan. 20. 14:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen arról is olvastam :D
jan. 20. 14:26
 14/15 A kérdező kommentje:
Igazából eddig amit megértettem az angolból csak fogtam a fejemet hogy miért volt ez ennyire túl bonyolítva hatvan bonyolult magyarázattal 😃
jan. 20. 14:31
 15/15 A kérdező kommentje:

Ez a going to, vagy will meg talán úgy adja magát, hogyha going to-val fejezi, ki pl hogy enni fog, akkor tudod, azt hogy ezt már eltervezte, mert éhes egy ideje, de nem volt eddig ideje rá vagy valami ilyesmi, ha will-el, akkor nem volt éhes, nem is tervezte, hirtelen pattant ki a fejéből az illetőnek.

Ezt egy olyan példa logikája alapján merem következtetni, ahol úgy magyarázták a különbséget hogyha will-el fejezed ki azt hogy pl: esni fog, akkor csak jósolsz, nincs arra bizonyítékod hogy ez megtörténik, viszont ha going to-val már látod az eső felhőket, mindjárt megtörténik.

jan. 20. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!