Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 1 év alatt, olyan 365-350 nap...

1 év alatt, olyan 365-350 nap alatt lehet 1 teljes nyelvi szinten fejlődni? [A1>A2, A2>B1, B1>B2, B2>C1, C1>C2]

Figyelt kérdés

dec. 5. 17:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Átlag nyelvérzékű embernek igen, sőt, normális tanfolyami elfoglaltsággal (heti kétszer tanfolyam, otthoni rákészülésekkel, hozzávett olvasás, szöveghallgatás, stb) 2 év alatt nulláról B2-re. B2-ről C1-re egy év, de onnan C2-re, hát, az már kétes.
dec. 5. 17:57
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

A1-ből A2 szerintem egy hónap alatt is megy.

C1-ből C2 szerintem reálisan éveket kíván.

dec. 5. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én b1-ről b2-re fél év alatt fejlődtem több nyelvből is, míg b2-ről c1-re 2 év alatt. A1-A2-re elég egy hónap is. C2-höz pedig közel sem állok, pedig FTMA-t végeztem.
dec. 5. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
3-as vagyok, szerintem szorgalommal egy év alatt A1-B2 is elérhető.
dec. 5. 18:45
 5/10 anonim ***** válasza:

"pedig FTMA-t végeztem"

Az mi?

dec. 5. 20:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5.

Fordító és tolmács mesterképzés rövidítése.

dec. 5. 20:51
 7/10 Are You Scorpio válasza:
5. tolmacsnak nem kell C2 szinten tudnia?? =o
dec. 8. 02:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7. A szakra bemeneti követelmény a C1-es nyelvvizsga. (Véleményem szerint a C1-es szinte egy nagyon tág szint.) Ott már konkrétan nyelvet nem tanultunk, hanem csak fordítani és tolmácsolni kellett. (Itt csak konszekutív tolmácsolást tanultunk, szinkront csak egy erre ráépülő képzésben lehetett volna.) Tehát nem követelmény, de minél jobban tud az ember, annál jobban tudja csinálni. Nekem a tolmácsolás nehezen ment (nem az az alkat vagyok, így inkább a fordítást választottam. (Első év után választani kell.))

Ami érdekes, hogy bármit választ az ember mind a kettő benne van a diplomában nyelv nélkül. Tehát annyi, hogy elvégezte a fordító és tolmács mesterképzést.

dec. 8. 08:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Alacsony szinten simán... Magasabb szinten már egyre nehezebben.
dec. 8. 21:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én A1 alapokkal, nyelvi környezetben 0 szisztematikus tanulással 1 év alatt elértem a B1-et. Ez a 3. idegennyelvem. Szerintem az is számít, mennyire rutinos az ember.
dec. 9. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!