1 év alatt, olyan 365-350 nap alatt lehet 1 teljes nyelvi szinten fejlődni? [A1>A2, A2>B1, B1>B2, B2>C1, C1>C2]
A1-ből A2 szerintem egy hónap alatt is megy.
C1-ből C2 szerintem reálisan éveket kíván.
5.
Fordító és tolmács mesterképzés rövidítése.
7. A szakra bemeneti követelmény a C1-es nyelvvizsga. (Véleményem szerint a C1-es szinte egy nagyon tág szint.) Ott már konkrétan nyelvet nem tanultunk, hanem csak fordítani és tolmácsolni kellett. (Itt csak konszekutív tolmácsolást tanultunk, szinkront csak egy erre ráépülő képzésben lehetett volna.) Tehát nem követelmény, de minél jobban tud az ember, annál jobban tudja csinálni. Nekem a tolmácsolás nehezen ment (nem az az alkat vagyok, így inkább a fordítást választottam. (Első év után választani kell.))
Ami érdekes, hogy bármit választ az ember mind a kettő benne van a diplomában nyelv nélkül. Tehát annyi, hogy elvégezte a fordító és tolmács mesterképzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!