Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet sikerült...

Gál Gábor 2024 kérdése:

Melyik nyelvet sikerült megtanulnod DuoLingoval?

Figyelt kérdés
tegnap 14:03
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Egy nyelvet sem lehet megtanulni CSAK duolingóval, nem visz el olyan magas szintre. Ezen kívül nem gyakoroltatja a beszédet és nem magyarázza el a nyelvtant. Betanultat mondatokat és annyi. Kiegészítésnek jó.

(Hozzàteszem, hogy nekem a megtanulta a nyelvet minimum C1-es szintet jelent, mivel mindig van mit tanulni. Sőt én fordító és tolmács végzettséggel sem mondom azt, hogy megtanultam a nyelvet. )

Kérdésre válaszolva spanyolt csináltam régen, azzal később nyelvszakot végeztem, de nem a duolingonak volt köszönhető. (Akkor végigvittem.)

Most kínaihoz használom, főleg a karakterek gyakorlásához.

tegnap 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Németet gimis koromban tanultam, angolt később kezdtem, de sokáig szünet volt, mikor rátaláltam a Duolingo-ra.

Angol volt, amit azzal indítottam újra régen, de utána még sok dolog volt, most a németet élesztem újra, de itt is közben is hozzá kellett néznem dolgokat és ha meg leszek, akkor még itt is sok dolog vár.

Szóval egyiket se, de inkább motivációs ereje miatt jobb, meg kicsit ráhangolódik az ember a nyelvre. Szerintem annak jobb, aki valami mentén el akar indulni, de más forrásokat is fel tud használni, ha elakad. Arra is jó, ha valaki már kb B1 szinten tud és gyakorlásként akar naponta egy kicsit foglalkozni vele, motivációs eszközként használva.

tegnap 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy van amúgy egy oldal.

duome.eu

[link]

Ez kiír pár nyelvtani dolgot, ami a Duo-hoz tartozik.

/progress végződés nélkül az url a személyes profilodról jelenít meg tanulási adatokat.

tegnap 15:48
 4/4 anonim ***** válasza:
* értelemszerűen a (username) helyére a saját felhasználóneved kell a Duo-ból.
tegnap 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!