Érdemes latinul megtanulnom, ha gyógyszerésznek szeretnék tanulni?
Sziasztok! Jelenleg 10.-es vagyok, így van még két évem a felvételiig. Jelenleg az iskolában angolt és spanyol tanulok, mind a kettőből szeretnék is az egyetemig nyelvvizsgát szerezni, és mivel gyógyszerészeti lenne a cél, erősen elgondolkodtam azon, hogy a harmadik idegen nyelvként a latint tanuljam meg, hiszen tudtommal -mint ahogy az orvosin és a jogin is- a gyógyszerészetin is van latin, komolyabb tantárgyként. Illetve hallottam is, hogy nem árt meg egy előzetes latintudás
Szerintetek érdemes latinul megtanulnom, akár esetleg nyelvvizsgát csinálnom belőle?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Nézd, kevesebb nem leszel tőle, de nagyjából annyira overkill dolog lenne, mint elvégezni egy villanyszerelő sulit azért, mert néha kiég egy-egy izzó a lakásban.
Ha ugyanazt az időt és energiát a bioszba és főleg a kémiába fekteted, ezerszer hasznosabban töltöd az idődet.
Nem lehet.
A latin nyelvvizsga irodalmi latinból áll, kötve hiszem, hogy a receptírásos/olvasáshoz szükséges dolgok elhangzanának egy sima latinórán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!