Mit jelent az "ált.be" a nyelvvizsgák kritériumai között?
Arra tippelek, hogy általános besorolású. Általános nyelvvizsga, nem szakmai. Vannak szakmai nyelvvizsgák (rendészeti, gazdasági, orvosi stb). A legtöbb nyelvvizsga (Origo, DExam, Euroexam, ECL, Társalkodó, Pannon, Itolc stb) általános. Gondolom ezek kellenek. Pontosabban ezek közül egy.
Bár az az egész nyelvvizsgára vonatkozik, nem csak az íráskészségre.
Akkor már írj meg mindent pontosan, ok?
Milyen nyelvvizsga, milyen típus, milyen szint (pl. Origo komplex B2, tehát középfok). És minden ilyen kritériumot írj meg. Ha egyben látom az egészet, talán rájövök, mit takarhat.
Egyes voltam, angoltanár.
Hát ennyi infó alapján akkor nem tudok segíteni.
Azt tudom elmondani, hogy íráskészségnél általában pontozzák a nyelvhelyességet, a szókincset, azt, hogy a kért műfajban írtál-e, azt, hogy ténylegesen a kért témáról írtál-e, hogy koherens-e a szöveg, hogy átlátható-e, tördeltél-e megfelelően, hogy minden szempontra kitértél-e, hogy betartottad-e a formai követelményeket.
De hogy egy írásos feladatnál mi lehet azt ált.be? Fogalmam sincs.
Szóbelinél lehetne általános beszélgetés. Általában ezzel indítanak, kapsz pár random kérdést, beszélgettek. Aztán jönnek a specifikusabb részek: témakifejtés kép alapján, vagy prezentáció, vagy vitatkozás vizsgázótárssal (ha páros a szóbeli), aztán szituációs játék.
De ha az íráskészségnél láttad ezt, akkor tényleg nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!