Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen fajta angol nyelvvizsgá...

Milyen fajta angol nyelvvizsgát lenne érdemes letenni?

Figyelt kérdés
Az angol tudásom eléggé autodidakta, jól értek hallott szöveget, a szókincsem is elég nagy, nem gond az egybefüggő beszéd sem. Viszont mivel főleg tapasztalati a tudásom ezért a nyelvtanom elég gyenge. Tehát azt szeretném kérdezni ilyen feltételek mellett melyik fajta nyelvvizsga lenne számomra a legegyszerűbben lerakható?

nov. 12. 22:57
 1/9 anonim ***** válasza:
33%

1. mi a célod a nyelvvizsgával?

ha csak az, hogy azt mondhatod, hogy van egy nyelvvizsgád akkor sztem hagyjad az egészet.

2. milyen szinten vagy?

azért amit mondasz, hogy így érted a szöveget az nem jelent oyan sokat a kommunikációban mint gondolnád. ha pl egy a2-es szintet tudsz összekaparni azzal a vizsgával semmit nem érsz (valszeg nem is rendeznek már olyan alacsony színtűt)

szerintem, ha neked fontos hogy legyen nyelvvizsgád, főleg ha továbbtanuláshoz vagy munkához kéne akkor mindenképp menj el egy hivatalos nyelvtanfolyamra; mert a nyelvtan az nagyon fontos és azonnal ki fog ütközni mind írásban mind beszédben ha nem megy.

Ezek után vannak lehetőségeid: Az Euroexam az európában általánosan elfogadott és ha jól tudom a még megfizethetőbb kategóriába tartozik. A TELC-et is elfogadják nemzetközileg.

A LanguageCert nyelvvizsgát nagyon nyomják helyeken, mert a LC-nek szerződése van az iskolával de sajnos azt csak bizonyos államok rövid vízumokra fogadják el, de pl. munkahelyek és iskolák már nem. Emiatt M.o.-n kívül nem sokra mész vele.

Ott van a TOEFL ami nemzetközileg az oktatáshoz általánosan elfogadott.

Illetve a pénzben húzósabb Cambridge és IELTS amik mindenhol elfogadottak és sok iskola (esetleg munkahely) kifejezetten azt kéri. De szerintem ezeket nem érdemes ha nincs konkrét szükséged rá, mert nagyon drága, nagyon nehéz, és gyorsan elévül.

De ha igazából csak a nyelvtudásodban akarsz biztos lenni és konkrét terveid nincsenek vele, akkor egy emelt szintű idegennyelvi érettségi az magyarországon B2-es nyelvvizsgaként is el van ismerve. Ezt külföldön nem fogják elfogadni, de itthon egy középfokként felmutathatod.

nov. 13. 03:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Az euroexamet sem fogadják el európában mindenhol.

Amíg nem valami konkrét munkáltató kéri, addig tökmindegy, hogy milyenre mész, de fölösleges pénzkidobás. Amikor konkrétan kérni fogják, akkor meg majd megmondják azt is, hogy melyiket a sok közül - és hogy mennyire lehet régi!

nov. 13. 05:16
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

"Ott van a TOEFL ami nemzetközileg az oktatáshoz általánosan elfogadott.

Illetve a pénzben húzósabb Cambridge és IELTS amik mindenhol elfogadottak és sok iskola (esetleg munkahely) kifejezetten azt kéri. De szerintem ezeket nem érdemes ha nincs konkrét szükséged rá, mert nagyon drága, nagyon nehéz, és gyorsan elévül."

Ezt a sok marhaságot... A felsoroltak közül egyedül a TOEFL évül el. :D :D :D

nov. 13. 07:52
 4/9 Thunderfairy ***** válasza:
Pont hogfy az IELTS és hasónlo nehézségűek esetén lehet az ember biztos a nyelvtudásába. Az elévűlés annyira nem izgat mivel hogy ha megtanulom akkor nekem az számít hogy biztosan tudhassam hogy nem csak egy papir van a zsebembe. Minnél nehezebb annál biztosabb hogy tényleg tudsz is az adott nyelven. Tehát pont a szigorubb a megbizhatobb nyelv tudsásilag. Nem érdemes egy könnyű laza nyelvvízsgával bajlodni hogy utána meg valós tudásod ne legyen. Az 1-es hozzászoló miért is lett lepontozva??? Mindig a leghasznosabb válaszok vannak lepontozva.
nov. 13. 13:24
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

"Az 1-es hozzászoló miért is lett lepontozva??? Mindig a leghasznosabb válaszok vannak lepontozva."

Azért lett lepontozva, mert észtvesztő baropmságokat írt, miként az a #3-ban megjegyeztem. Nem kötelező olvasni, de hasznos tud ám az lenni. :D

nov. 13. 13:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, B1-es szinten vagyok most és B2-t szeretnék hogy megkaphassam a diplomát. Mégegyszer, arra lettem volna kíváncsi melyik az a fajta nyelvvizsga ami feladatok szintjén az én körülményeimhez (amit fent leírtam) a leg jobban illik és számomra a legegyszerűbben lerakható. Nem érdekel hol fogadják el és mennyit ér, csak annyi hogy a diplomát kiadják.
nov. 14. 00:30
 7/9 anonim ***** válasza:

"Nem érdekel..."

Hát ezt címezd az egyeskének, ő hozta be ezt az irányt a társalgásba.

Gondolom, jó szándékkal.

Bár azt nehéz elválasztani a tudálékoskodástól.

nov. 14. 20:07
 8/9 anonim ***** válasza:

"melyik az a fajta nyelvvizsga ami feladatok szintjén az én körülményeimhez (amit fent leírtam) a leg jobban illik és számomra a legegyszerűbben lerakható"

Így azt mondom, a DExam. Azt az emelt szintű érettségiből fejlesztették ki, konkrétan azért, amiért neked kell. Ha a közoktatásban is használt könyvekből tanulsz, akkor ennek a leginkább ismerősek a feladattípusai.

[link]

nov. 14. 20:16
 9/9 anonim válasza:
itolc, nekem is meglett elég jo eredmennyel. ajanlom
nov. 15. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!